Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne selvdestruktiv atferd

Hvordan gjenkjenne selvdestruktiv atferd


Enhver atferd som har en negativ innvirkning på vår kropp, sinn og sjel gjennom våre egne bevisste preferanser i livet regnes som selvdestruktiv. Denne atferden kan være i form av vaner som røyking, drikking og narkotika eller valgene vi gjør i jobb, relasjoner og helse. Her er noen tips for å gjenkjenne selvdestruktive mønstre.

Bruksanvisning

Se for selvskadende handlinger som kutt, brannsår og sår å frigjøre spenninger. Dette er mest vanlig hos tenåringer som forsettlig og gjentatte ganger skade kroppen sin. Depresjon, angst og lav selvfølelse ofte følger denne oppførselen hos unge voksne.

Legg merke hvis du er i et forhold som er fornærmende enten fysisk eller følelsesmessig. Bor i et dårlig forhold, og la partneren din til å dra nytte av deg og manipulere dine beslutninger fører til tap av selvrespekt.

gjenkjenne din evne til å si nei når noe er utenfor din kapasitet. Når du på akkord med dine behov og mål ved å overarbeide for å tilfredsstille andre, oppfordrer deg harme. Frata kroppen av riktig restitusjon og ernæring og jobber hardt for å behage andre er et klart tegn på selvdestruktiv atferd.

Overvåke din pengene ledelse for å se om du bruker penger som er utover det betyr. Handlehumør og uvøren utgifter kan gi umiddelbar tilfredsstillelse. I det lange løp, de påvirker finansiell stabilitet og følelsesmessige velvære.

Undersøke om du holder andre ansvarlig for dine livsvalg og konsekvenser. Denne atferden fører til hjelpeløshet, forårsaker sinne. Det skaper selvtillit tvil, begrense deg fra å gjøre endringer i livet ditt.

Overvåk matvaner å forstå hvis du overspiser til å undertrykke negative følelser.