Digidexo.com

Hva er årsakene til tannpine?

En tannpine er en forferdelig smerte å ha. En kjedelig bankende i tannen din, eller en skarp smerte når du beveger deg, trykk følelser --- alle disse utgjør en tannpine. Det finnes ulike løsninger for tannpine, men før du vet hvilket middel å bruke, må du vite hvorfor du har tannpine i første omgang. Den første tanken i mange menneskers sinn er et hulrom, men det er flere andre årsaker til tannpine som ikke er fremst i folks bevissthet.

Sinus Problemer

Tette bihuler og bihulebetennelse kan føre til en tannpine. Dette er fordi bihulene er svært nær røttene av tennene og kan skape press og smerter i enkelte tenner. Tannpine er én måte at bihuleproblemer er diagnostisert.

Ørebetennelse

Som om øret verkende ikke var nok, kan en indre øret infeksjon også føre til en tannpine. Innen den infeksjonen når tennene og forårsaker smerte, men de fleste er klar over øret infeksjon og har tatt skritt for å kurere det.

Utsatte Nerver

Hvis du har ødelagt eller chipped en tann eller mistet en fylling, så tannpine smerte du opplever kan være forårsaket av en utsatt nerve. Dette medfører at de levende nerver inne i tannen er blitt utsatt for luft, spytt og matpartikler. Dette ville være skarp smerte når du beveger deg, drikke, puste, etc.

Vekst

Som kroppen din vokser inn i voksenlivet, så gjør dine tenner. Etter at alle baby tenner er tapt, dine permanente tennene har fortsatt mye å vokse og tilpasse seg gjøre. Dette kan føre til tannpine, tilsynelatende løse tenner og generell munnen ubehag.

Hulrom og infeksjon

Et hulrom eller infeksjon i tannen eller tannroten kan føre til en alvorlig tannpine. Et hulrom er egentlig tannen råtne bort, noe som kan la hull og synlige nerver i tannen. Det kan også spre seg til roten av tannen, som krever omfattende tannarbeid å reparere og stoppe smerten.