Digidexo.com

Social Security Disability & radikulopati

Social Security Disability & radikulopati


Radikulopati er ikke en faktisk tilstand, men heller refererer til ulike symptomer som oppstår nær ryggraden der nerve rot er. Derfor, som en diagnose, radikulopati kanskje ikke være tilstrekkelig til å kvalifisere for Social Security uføretrygd.

Definisjon av funksjonshemming

The Social Security Administration (SSA) definerer funksjonshemning som en 12-måneders manglende evne til å delta i noen "betydelig inntektsgivende aktivitet" på grunn av noen "medisinsk bestem fysisk eller mental svekkelse."

Symptomer

Symptomer på radikulopati kan være smerter, problemer med å kontrollere musklene og kribling, nummenhet og svakhet i ekstremiteter.

Årsaker

Radikulopati kan være forårsaket av en skiveprolaps, bein anspore (osteofytter), slitasjegikt, diabetes (forårsaker utilstrekkelig blodtilførsel til nervene), skoliose eller fortykkelse av de omkringliggende leddbånd. Mindre vanlige årsaker er svulster og infeksjoner.

Medisinsk Listing

SSA har en liste over medisinske nedskrivninger for sykdommer i ryggraden. Hvis tilstanden matcher symptomene preget på listen, vil SSA bestemme deg deaktivert.

Kriterier

SSA krever saksøkeren har en ekstrem begrensning på muligheten til å gå uten hjelp; eller, for å gå med assistanse, dersom grensene bistand både øvre og nedre ekstremiteter, som krever bruk av en turgåer, to krykker eller to stokker.