Digidexo.com

Slik håndterer du laktoseintoleranse

Mennesker som lever med laktoseintoleranse er ikke i stand til å fordøye sukker som finnes i meieriprodukter. Dette sukker er kalt laktose, og normalt, tynntarmen omdanne laktose til enkle sukkerarter. Når dette skjer, er kroppen i stand til å fordøye melke mat og drikke. Hvis en person er laktoseintolerante, ikke tynntarmen ikke bryte ned laktose til sukker. Som et resultat, avtaler personen med en rekke fysiske symptomer som omfatter buksmerter, abdominal oppblåsthet, kvalme og gass.

Slik håndterer du laktoseintoleranse

drikke laktosefrie melk. Personer med laktoseintoleranse må nøye overvåke deres meieri inntak. Det finnes ulike grader av laktoseintoleranse. Noen mennesker lider av periodisk laktoseintoleranse, mens andre ikke kan konsumere alle typer meieri. Hvis ikke kan drikke melk, kan lider kjøpe laktosefrie eller redusert laktose melk.

Kjøp en enzym supplement. Ofte, folk med laktoseintoleranse er i stand til å håndtere sin tilstand ved å ta et supplement. Enzym kosttilskudd hjelpe kroppen å omdanne laktose i enkle sukker. Derfor folk som handler med laktoseintoleranse kan drikke melk og spise meieriprodukter med minimum bivirkninger.

Hold en food journal. Fordi laktoseintoleranse påvirker alle forskjellig, kan lider kartlegge sine måltider og symptomer. De vil være i stand til å peke ut spesifikke matvarer som produserer symptomer.

Vær oppmerksom på mat etiketter. Noen ganger, ikke-meieri matvarer som salat dressing, frossen mat og kaffe creamers inneholder laktose. Ta deg tid til å lese etiketter og se etter sunne alternativer.

Gå til en lege og få en offisiell diagnose. Det er ikke en spesifikk test for å diagnostisere laktoseintoleranse. Men dette kan skadelig tilstand etterligne andre alvorlige gastrointestinale problemer som cøliaki og Crohns sykdom. Hvis symptomene forverres, bør du oppsøke lege.