Digidexo.com

Bruk av Medroxyprogesterone

Medroksyprogesteron er et farmasøytisk foreskrevet for kvinner for en rekke årsaker. Medroksyprogesteron er et progestin, en form for progesteron, en av de to kvinnelige hormoner (østrogen er den andre) som regulerer eggløsning og menstruasjonssyklusen.

Periode Regularitet

Medroxyprogesterone brukes til å normalisere uregelmessige perioder eller sette dem når de slutter. Stoffet er foreskrevet for denne bruk bare etter at en kvinne har hatt unormale eller fraværende perioder i minst seks måneder.

Endometriehyperplasi

Kvinner som får østrogen som hormonsubstitusjonsbehandling, har en forhøyet risiko for å utvikle endometriehyperplasi eller overvekst av celler i den indre slimhinnen i livmoren. Medroxyprogesterone reduserer risikoen for denne tilstanden hos disse kvinnene.

Andre bruksområder med østrogen

Postmenopausale kvinner som tar østrogen som hormonbehandling kan oppleve unormal vekst av slimhinnen i livmoren. Medroksyprogesteron blir brukt som et forebyggende tiltak.

Livmor blødning

Noen kvinner som opplever pågående unormal livmor blødning kan bruke medroxyprogesteron å drastisk redusere eller stoppe den.

Prevensjon

Medroksyprogesteron er en aktiv ingrediens i noen former for hormonell prevensjon. Det er vanligvis brukes i hormonell prevensjon levert av sjeldne injeksjoner.