Digidexo.com

Slik fjerner Hvit Scars

Arrdannelse på kroppen oppstår når det er skade eller trauma for huden. Kroppen deretter helbreder såret ved å danne ny kollagen over såret. Etter denne kollagen er nyere og generelt ikke er av høy kvalitet på eksisterende kollagen, vises det forskjellige, og kan ha en rekke forskjellige former og størrelser, avhengig av alvorlighetsgraden, dybde og lengde av såret. Et arr er en viktig del av healing. Et hvitt arr former når det er et dypt snitt eller sår som i utgangspunktet ødelegger pigment cellene i overflatehud. Under tilhelingsprosessen, skytende kollagen former og fyller såret, hindrer nye pigmentceller fra å nå frem til overflaten av huden. Dette tap av pigment kalles hypo- og et hvitt arr er resultatet.

Bruksanvisning

Fjerne Hvite Scars

Smear aloe vera gel i løpet av de hvite arr flere ganger om dagen. Også prøve sandeltre lim påføres arret og igjen på overnatting.

Dermabrasion eller kjemisk peeling skrape bort eller fjerne de første lagene av huden der arr løgner. For dypere arr, kan mer enn en behandling kan være nødvendig.

Laser behandling brukes til å gjenoppstår huden ved å brenne av arrvev med lys.

For svært dype og merkbare hvite arr, vil kirurgisk fjerning kutte ut hele området av arrvev. Den nye såret vil bli erstattet med en pode av huden fra et annet område av kroppen eller bare sutureres lukket. Små sting vil skape en mye mindre arr.

Kollagen kan injiseres for å fylle arr som er nedsunket og heve dem til normal hud nivå. Denne metoden krever imidlertid vanlig behandling.

Tips og advarsler

  • Så snart et sår leges, bruke kremer som aloe vera eller vitamin E for å holde huden glatt.
  • Hvite arr kan ikke svarer godt til laserbehandling på grunn av deres uforutsigbare reaksjon.