Digidexo.com

Leddsmerter som en Levaquin bivirkning

Levaquin er merkenavnet på antibiotika medisiner levofloksacin. En type fluoroquinolone antibiotika, er Levaquin foreskrevet for å behandle visse typer av bihulebetennelse, bronkitt, lungebetennelse og urinveisinfeksjoner. Leddsmerter bivirkninger som vanligvis er knyttet til senen bivirkninger.

Anekdotiske rapporter

Forskning har ikke indikert leddsmerter som en bivirkning av Levaquin, men mange anekdotiske rapporter kan finnes på nettforum. Folk klager over kne, hofte og arm smerter, og mange sier deres leger mener Levaquin forårsaket problemet.

Tendinitt

Levaquin kan føre til senebetennelse og selv sene brudd. Akillessene, som ligger på baksiden av ankel og fot, er mest berørt. Hendelser har også blitt rapportert i skulder, arm, hånd og tommelen.

Expert Insight

I henhold til Johns Hopkins Arthritis Center, selv om Levaquin og andre kinolonantibiotika kan forårsake tendinitt, at de ikke forårsaker artritt. Dermed leddsmerter eller hevelse ville være en uvanlig reaksjon på narkotika.

Misforståelse

Folk kan tro de opplever leddsmerter når faktisk tendinitis er årsaken til problemet. Noen ganger folk ikke er i stand til å bære vekten på en felles grunn av smertene.

Tendinitt Symptomer

Symptomer på sene problemer inkluderer blåmerker, smerter, rødhet, ømhet eller hevelse i senen eller fellesområde. En sene breaking gjør en snapping eller hvesing og forårsaker skarp smerte.

Advarsel

I 2008, US Food and Drug Administration (FDA) bestilte en svart boks advarsel for Levaquin og andre fluorokinolonantibiotika grunn av seneskade problem. Den svarte boksen er den sterkeste virkningen utenfor en tilbakekalling.