Digidexo.com

Blokkert arterie Symptomer

I USA, er hjertesykdom den ledende dødsårsaken i middelaldrende menn og kvinner. Hjertesykdom kan ta mange former, men det mest vanlige årsak er blokkert arterier som hindrer at blod fra riktig strømmer gjennom legemet, og i noen tilfeller hindre hjertet selv fra å komme oksygen og næringsstoffer den trenger for å fungere. Blokkerte arterier, eller aterosklerose, kan være forårsaket av en familiehistorie med sykdommen, en diett full av high-fett og LDL kolesterol eller usunne vaner som røyking. Hvis du kjenner igjen symptomene på blokkerte arterier tidlig, kan du forhindre hjertestans - og redde livet ditt. De eksakte symptomer avhenger av hvilke arterier er blokkert.

Misforståelse

Blokkerte arterier kan begynne å skape problemer selv om en faktisk hjerteinfarkt eller hjerneslag ikke har skjedd ennå. Ifølge National Heart, Lung and Blood Institute, de fleste folk ikke innser at de har blokkert arterier, inntil de har et hjerteinfarkt eller hjerneslag. Infeksjon, brystsmerter, hodepine og pustevansker er andre vanlige symptomer på blokkerte arterier, men er ofte tilskrives andre forhold.

Koronararteriene

Når fettavleiringer bygge opp i blodårene dine, skaper de en tykk plakett fôr og føre til at blodåren for å bli mindre fleksibel og tynnere, og dermed gjør det vanskeligere for blodet å strømme på riktig måte. Koronararteriene - hovedblodårer som forsyner hjertet ditt - er mest berørt. Hvis plakk hindrer blodstrømmen til hjertet, angina - brystsmerter - kan være et resultat, ifølge National Library of Medicine. Angina kan føles som en klemme følelse eller generell smerte. Angina er ofte forvekslet med dårlig fordøyelse, fordi de to kan føle like. Gå til legen din hvis du har kroniske smerter i brystet; det kan være angina.

Carotis

Hvor blokkering av koronararteriene resultater i angina og kortpustethet, kan blokkering av carotis resultere i svimmelhet, nummen sanser og hodepine. Carotis ligger i halsen og blodtilførsel til hjernen. Et hjerneslag eller død er et resultat av langvarig mangel på tilstrekkelig blodtilførsel til hjernen. Andre symptomer kan være nummenhet på den ene siden av kroppen, problemer med å snakke tydelig eller tap av syn eller hørsel på ene siden. Ifølge Society for Vascular Surgery, disse symptomene vanligvis forsvinne i løpet av 24 timer, men likevel bør undersøkes av lege så snart som mulig.

Perifere arterier

Perifere arterier er arteriene som fører til armer og ben. Det vanligste symptomet på perifer arterie blokkering er muskelsmerter i bena. Ifølge Society for Vascular Surgery, bare 50 prosent av personer som har perifer arterie blokkering erfaring ekstrem smerte. Men fordi smertene ikke er alvorlig, går tilstanden ukontrollert. Muskelsmerter er ikke det eneste symptomet du bør bekymre deg - blodstrømmen gir også immunforsvaret sine nødvendige næringsstoffer. Infeksjon kan skyldes feil ernæring til vev. I ekstreme tilfeller kan koldbrann føre. Gangren er død av vev, og kan spre seg i hele kroppen.

Forebygging av aterosklerose

Åreforkalkning er behandles og forebygges. Blokkerte arterier kommer fra en høy-fett diett. For å redusere sjansene for å utvikle blokkerte arterier, spise mat lavt på fett og spise fisk eller ta en fiskeolje supplement. Få minst 30 minutter med trening hver dag, fordi det holder kardiovaskulære utholdenhet nivåer høy og forbrenner kalorier. Røyking kan føre til åreforkalkning; hvis du røyker, sparke en vane så snart som mulig. Fremfor alt annet, hvis du har noen symptomer du tror er knyttet til blokkerte arterier, gå til legen din så snart som mulig for å diskutere behandlingsalternativer.