Digidexo.com

Tegn og symptomer på et meieri allergi i en Toddler

Meieri allergi er en av de mest vanlige allergier funnet hos spedbarn og småbarn. Heldigvis vil de fleste barn vokse meieri allergi etter når de når alderen 5. Melke allergier kan dukke opp når et spedbarn er fortsatt ammer eller drikker formel, men de kan gå ubemerket inntil helmelk er innført, vanligvis rundt tidspunktet for et barns første bursdag. Tegn og symptomer på et meieri allergi kan variere fra svært subtile til svært ekstrem, avhengig av alvorlighetsgraden.

Hva er en Food Allergy?

Når noen har en matallergi, betyr det at kroppen hans har et immunsystem reaksjon på en matvare som er spist. Med en allergisk reaksjon en kjemisk kalt histamin frigjøres i kroppen, forårsaker en rekke symptomer fra mild til alvorlig. Meieri allergi er ofte forveksles med laktoseintoleranse, noe som betyr at kroppen har problemer med å fordøye sukker i melk, noe som resulterer i oppblåsthet og kramper. Laktoseintoleranse er ikke en allergisk reaksjon, fordi den ikke utløse en reaksjon fra immunforsvaret.

Gastrointestinal Response

Meieri allergi hos småbarn kan forårsake gastrointestinale problemer. Småbarn kan ha magesmerter, rikelig oppkast eller alvorlig diaré.

Skin respons

En pjokk med et meieri allergi kan bryte ut i elveblest, en rød kløende utslett, eller erfaring hevelse og rødhet rundt munnen og ansiktet kort tid etter inntak av meieriprodukter. Å behandle en mild reaksjon som elveblest, kan du gi din pjokk et antihistamin som Benadryl. En annen hud tilstand som er forbundet med meieri allergi er eksem. Eksem er en kløende, flassende, rødt utslett. Hvis pjokk har kronisk eksem, kunne hun ha en udiagnostisert meieri eller annen matallergi. Fjerne meieri fra barnas kosthold kan bidra til å forårsake eksem å rydde opp hvis et meieri allergi er årsaken.

Respiratoriske symptomer

Respiratoriske tegn på et meieri allergi hos småbarn kan være milde og inkluderer en rennende, tett nese, kløende, rennende øyne og nysing. Andre tegn kan inkludere konstant harking, hoste og tungpustethet eller kortpustethet. Småbarn med meieri allergi kan ha et økt antall øre og bihulebetennelse.

Anaphylaxsis

I sjeldne tilfeller en pjokk med meieri allergi kan ha en livstruende reaksjon som kalles anafylaktisk sjokk. Dette alvorlig reaksjon involverer hevelse i hals, lepper eller munn og et fall i blodtrykket som resulterer i pustevansker og bevisstløshet. Hvis dette skjer, bør du ringe 911 umiddelbart. En pjokk med en alvorlig meieri allergi vil mest sannsynlig bli foreskrevet en adrenalin penn som bør gjennomføres til enhver tid i tilfelle en nødsituasjon.