Digidexo.com

Massasjeterapi Fordeler

Avslapping er den mest kjente nytte av massasje, og det er også den viktigste. For å forstå hvorfor, la oss først se på hvordan massasje fører til avslapning i kroppen.

Massasje og nervesystemet

Nervesystemet er delt inn i fire avdelinger:
Den sentrale nervesystemet - hjernen og ryggmargen
Den perifere nervesystemet - som forbinder hjernen og ryggmargen til resten av kroppen
Det somatiske nervesystemet - som styrer de eksterne sanseorganer og reflekser
Det autonome nervesystemet - som styrer motoriske nevroner og indre organer.
Det autonome systemet er en del av det perifere nervesystemet og er delt i to deler sympatiske og parasympatiske.

Den sympatiske grenen styrer stressrespons (eller fight or flight respons). Under stressrespons, blodkar constrict, blir puste raskere og mer overfladisk, blodtrykket stiger, elever constrict, slår fordøye systemet ned og musklene stramme, alt i forberedelse til plutselige utbrudd av bevegelse.
De parasympatiske avdelings kontroller i det motsatte av det sympatiske grenen og kontrollerer avslapning respons. Under avslapping svar blodkar utvides, puste bremser og utdyper, blodtrykk senkes, elever dilate, fordøyelsessystemet aktiveres og musklene slappe av.
Nå som vi vet hvordan massasje initierer avslapping svar, la oss undersøke hvordan aktiverer det parasympatiske responsen baner vei for andre fordeler som senket blodtrykk, økt oksygenoverføring og økt muskel ernæring og avfall fjernes.

Lavere blodtrykk

Blodtrykket er mengden av kraft som er nødvendig for å presse blodet gjennom arterier og vener. En blodtrykksmåling har to tall, systolisk - som er trykket i arteriene når hjertet kontrakter, og det diastoliske - som er trykket i venene når hjertet slapper av. Normal blodtrykket er mellom 100 og 120 for det systoliske nummer og 70 til 80 for det diastoliske. Og en lesning enn 140 (systolisk) eller 90 (diastolisk) er anser høyt blodtrykk.
Den viktigste årsaken til høyt blodtrykk er innsnevringen eller tilstoppingen i blodkar, noe som fører blod til å strømme gjennom ved et høyere trykk. Tenk på en hageslange; Hvis man innsnevre åpningen ved enden av slangen, blir strømmen sterkere og mer konsentrert. I tilfelle av blodkar, er mest innsnevring forårsaket av samlinger av plakk på beholderveggene.
Massasje fjerner ikke dette plakk men det slapp fartøyet vegger, noe som skaper mer plass, slik at blodet kan strømme mer fritt og senke blodtrykket.

Forbedret Oxygen Transfer

Under stress, blir puste fort og overfladisk. Når dette skjer fartøyene i lungene (alveolene) ikke har mulighet til å fullt utveksle CO2 og oksygen som da betyr mindre oksygen kommer inn i blodet med hvert åndedrag.
Ved å aktivere det parasympatiske respons, bremser massasje og utdyper pusten, noe som gjør at mer oksygen til å bli absorbert inn i blodet og oppfordrer utgivelsen av mer CO2. Tregere, tyngre pust også bremser hjertefrekvens fordi det samme volumet av blod har mer oksygen slik at hjertet ikke trenger å jobbe så hardt for å dekke kroppens oksygenbehov.

Forbedret Muscle Ernæring og avfall Fjerning

Blodet frakter oksygen og næringsstoffer til organer og muskler. Det bærer også bort avfallsstoffer fra stoffskiftet å bli filtrert gjennom leveren, nyrer og lunger. Så bremse pust, øker volumet av oksygen og avslappende og utvide blodkar alle bidra til å øke mengden og hastigheten som næringsstoffer mate muskler og organer.
Aktivering av parasympatiske systemet beroliger også skjelettmuskulaturen, noe som ytterligere øker blodgjennomstrømningen. Skjelettmuskulatur har en rikelig blodtilførsel, med millioner av fartøy. Når under stress, trekker musklene seg sammen som ytterligere constricts blodstrømmen. Muscle er også svært aktiv vev, og som bruker mye oksygen og næringsstoffer, og produserer mye avfall, selv ved hvile. Avslappende musklene gjør at blodet til å flyte mer fritt i muskelvev som leverer mer verdifulle næringsstoffer og spyler ut disse avfallsprodukter. Dette hjelper musklene å arbeide mer effektivt og er spesielt nyttig når du gjenoppretter fra skade.

Best fordel for alle

Den enkle handling å aktivere det parasympatiske nervesystemet har dyptgripende virkninger på andre systemer i kroppen. Ved å aktivere dette systemet, massasje gir en rekke medisinske fordeler. Men kanskje den beste fordelen av massasje er at det føles bare bra.
Utført på riktig massasje fornyer kropp og sjel nesten som å treffe en reset knapp. Muskler er gjenopprettet, så nært som mulig, til deres "fabrikken" og det er dette dyp følelse av ro, klarhet og velvære som kan vare i flere timer, eller dager.
Og disse effektene er kumulative, slik at mer regelmessig massasje rutine, jo lengre disse fordelene sist.