Digidexo.com

Revne leddbånd Symptomer

Leddbånd er kraftige band av bindevev som kobler bein og hjelper stabilisere leddene. En revet leddbånd kan alvorlig hinder normal bein og felles funksjon og føre til en rekke symptomer. Det følgende er en kort liste over de vanligste symptomene på en revet ligament.

Popping Sound / Sensation

En avrevet leddbånd ofte produserer en smellende lyd eller følelse i øyeblikket for ruptur. Dette skyldes som de enkelte ligament fiber trekker fra hverandre og snapper, som vanligvis produserer betydelig smerte i tillegg til eventuelle popping lyder eller opplevelser.

Smerte

Smerte er et vanlig symptom på en revet ligament. Når et ligament tårer, enten delvis eller fullstendig, en betydelig mengde av mykt vev irritasjon og svelling resulterer normalt, både innenfor selve revet ligamentfibre, så vel som i den omgivende muskelvev. Dette fører vanligvis moderat til alvorlig smerte nivåer. Alvorlige ligament tårer produserer vanligvis ekstrem smerte og alvorlig bein eller felles dysfunction.

Restricted Joint Movement

Leddbånd å støtte og stabilisere leddene i kroppen og bidra til å opprettholde normale felles biomekanikk. En revet ligament reduserer normal leddfunksjon ved å endre normal muskel virkning og styrke på tvers av en felles, noe som fører til ustabilitet og felles svakhet. En alvorlig ligament rive kan resultere i en frosset eller immobile, felles som forårsaker betydelig uførhet.

Blåmerker

Blåmerker er et vanlig symptom på en revet ligament, spesielt en alvorlig revet eller sprukket ligament. Når et ligament tårer, svarer kroppen ved å øke blodsirkulasjonen og fluidstrømmen til det skadde området. Dette fører vanligvis betydelig hevelse i området rundt ligament tåre. Denne svelling ofte setter tilstrekkelig trykk på blodårene overliggende riveligamentet, noe som vanligvis fører til knusing av huden.

Nummenhet

Nummenhet kan oppstå som et resultat av et avrevet leddbånd hvis de avrevne fiber hemmende på nabonerverøtter. Dette skjer ofte med alvorlige ligament tårer, hvor store deler av revet ligament fiber irritere eller presse mot nervefibrene i umiddelbar nærhet til tåre. Denne typen situasjon som skjer ofte i hofte- og kneledd, der store leddbånd ligger i umiddelbar nærhet til store nervebunter.