Digidexo.com

Hvordan Splint et brukket bein

En brukket beinet, uten ytterligere skader, er vanligvis ikke en livstruende skade. Hvis du befinner deg i en situasjon hvor du må transportere en person med et brukket bein, er det viktig at du splint beinet før noen bevegelse. Avhengig av beliggenhet og tilgjengelighet av materialer, kan du bruke mange provisoriske elementer som grenene på et tre eller papp for å skape den splint, med det endelige målet er igjen den samme; for å holde benet immobile. Før du foretar en splint, ringe 911, hvis det er mulig, for å sikre hjelp er på vei.

Bruksanvisning

Undersøkelse

•  Undersøk personens brukket beinet nøye for ytterligere skade. Manipulasjon kan være nødvendig hvis bruddet har resultert i beinet være i en vinkel som ikke kan støtte en splint. Hvis det er nødvendig, rette bein nok til at splint vedlegg, ta ekstra forsiktighet. Hvis frakturen ikke har resultert i et ben å være i en vinkel, splint i posisjonen funnet. Hvis det er andre mennesker rundt, bør du be om hjelp.

Samle to rette agenter for å gjøre splint. Disse kan være boards, sopelimer, rette grener eller noe som kan holde to sider av beinet og holde det rett. Disse strukturene bør måle minst 5 cm i diameter for å være tilstrekkelig som støtte.

Mål hver splint. Man bør måles fra armhulen til 20-30 cm forbi brukket beinet, og den andre skal måles fra lysken til 20-30 cm forbi brukket beinet. Begge splinter bør strekke seg like langt forbi brukket beinet. Dette gjør at benet skal holdes ute på en rimelig avstand fra kroppen for å hindre press fra å bli satt på benet.

Finn stoppmaterialer. Tepper er ofte brukt, men noen form for polstring for å beskytte den ødelagte beinet mot direkte og hard kontakt med splinter selv vil være tilstrekkelig. Pakk splinter seg eller lå på hver side av den ødelagte beinet før legging ut splinten å gi beskyttelse.

Posisjon hver splint som målt på hver side av den brutte benet med beskyttende polstring på den indre del av skinnen som ligger nærmest kroppen. Jo kortere splint vil bli plassert fra lysken til foten på innsiden av benet. Pass på å ikke bevege beinet i det hele tatt, og gi råd til pasienten å forbli helt stille for å hindre ytterligere skade.

Bind splinter til personens kropp. Ethvert materiale kan brukes så lenge du kan trygt feste skinne til kroppen, slik som klut, vinranker, tau eller bandasje. Splint bør knyttes i så mange områder som mulig over og under brukket, men ta vare for å feste bånd et godt stykke unna den brukket området av benet. Jo lenger splint vil bli knyttet til brystet og bukhulen, og den korteste splint vil bli knyttet til forskjellige deler av benet; ikke knytte rundt bruddstedet.

Fest en provisorisk foten bar til nederst på enden av skiftene. Dette vil fungere som en stigbøyle som vil holde foten stabil og hindre den fra bevegelse som kan forverre skaden eller føre til at pasienten ytterligere smerte. Knyt foten bar på plass, plassere den rett under buen på persons fot.

Vurdere alle områder av splint og bånd for å sikre sirkulasjon er ikke berørt. Vesentlige tomme områder rundt splint bør få ekstra polstring, om nødvendig, for å holde splint så sikker som mulig.

Tips og advarsler

  • Selv om medisinsk hjelp er på vei, noe som gir en make-do splint anbefales. Siden mange av disse skadene kan skje på avsidesliggende steder som skogen, ta vare å finne de riktige elementene. Pinner, greiner, eller noen annen rett element som tåler benet vil være nok. Å skape en god, sterk splint før du flytter pasienten sikrer at ingen ytterligere skade oppstår til beinet.
  • Binde splinter i kroppen sikkert er viktig, men det er viktigere å sikre at sirkulasjonen ikke er berørt, og bein beveger seg ikke i prosessen. Manipulering av brukket bein kan resultere i skadet vev eller punktert arterier og / eller vener og forårsake alvorlig skade eller eventuelt død; rette bein kun når det er absolutt nødvendig for splinting formål.