Digidexo.com

Tegn og symptomer på depresjon hos middelaldrende menn

Menn på midt-alder er utsatt for depresjon. Ifølge nyere forskning, 60 prosent av dem som opplever depresjon gjør det på midten alder. Depresjon hos middelaldrende menn kan noen ganger være vanskelig å få øye på, så det er viktig å kjenne sine tegn og symptomer.

Vanlige tegn

Når menn kommer midt-alder, har de nådd et ekte vendepunkt i livet sitt. Menn i midt-alder kan finne mange endringer i tanke og i livet. Disse kan ubevisst provosere symptomer på depresjon. Slike tegn er langvarig tristhet, en økning i kroppsvekt, lav energi, irritabilitet, tap i glede i tidligere interesser, og i ekstreme tilfeller, tilbakevendende tanker om døden eller selvmord.

Forskjeller fra Kvinner

Nyere forskning viser at kvinner i midt-alder lider av depresjon på omtrent samme hastighet. Menn, derimot, erfaring og reagere på depresjon mye annerledes enn kvinner. En kvinne kan unngå konflikt, mens en mann vil skape konflikt. En kvinne vil klandre seg selv for problemer mens en mann vil legge skylden på andre. Bare om lag halvparten av menn med depresjon er riktig diagnostisert.

Ufrivillig barnløshet

Mange forskere i medisinsk vitenskap mener at Ufrivillig barnløshet kan være en årsak til middelaldrende depresjon hos menn. En fersk World Health Organization (WHO) rapporten heter det at når menn treffer en viss alder vil de ha en stor nedgang i androgen - hormoner som testosteron som påvirker mannlige kjønnskarakteristika. I noen tilfeller kan rulle være ned til 10 prosent av det de hadde under sin ungdom. Nedgangen i androgen kan føre til en gradvis nedgang i energi, humør og sexlyst.