Digidexo.com

Hva er bivirkningene av å ta Lisinopril?

Lisinopril, ofte foreskrevet under merkenavnene Prinivil eller Zestril, er et stoff som brukes til å behandle personer med høyt blodtrykk (hypertensjon). Bruken av Lisinopril kan forårsake en rekke bivirkninger, som alle er avhengig av dosen og den spesielle individ.

Hva er Lisinopril?

Lisinopril er et reseptbelagt legemiddel klassifisert som en angiotensin-converting enzyme (ACE) hemmere. Denne typen stoffet blokkerer visse kjemikalier i kroppen slik at blodårene kan slappe av og forstørre. Ved å gjøre det, behandler Lisinopril høyt blodtrykk og forbedrer blodstrømmen etter en person har lidd et hjerteinfarkt. Lisinopril kan ha andre bruksområder som kan bestemmes av legen din.

Vanlige bivirkninger

Brukere av Lisinopril kan oppleve noen vanlige bivirkninger som svimmelhet, tretthet, hodepine, diaré og hoste. Ifølge Drugs.com, i en klinisk studie, 13 prosent av pasientene opplevde svimmelhet, mens 6 prosent opplevd hodepine. Diaré bare skjedde i 4 prosent av pasientene. Selv om disse bivirkningene er mindre alvorlige enn andre, oppsøke lege umiddelbart hvis ett eller flere vedvarer.

Alvorlige bivirkninger

Bruken av Lisinopril kan føre til forekomsten av følgende alvorlige bivirkninger: uregelmessig hjerterytme, alvorlig svimmelhet og tretthet, uregelmessig vannlating, brystsmerter, uvanlig vekttap eller gevinst, feber, frysninger, muskelsvakhet, magesmerter, gulfarging av hud , og problemer med å svelge. Alvorlig allergisk reaksjon, signalisert ved ekstrem hud utslett og irritasjon eller hevelse i ansiktet, kan også oppstå på grunn av bruk. Kontakt lege umiddelbart hvis det oppstår bivirkninger.

Bruke og Lagring Lisinopril

Lisinopril kan tas med eller uten mat; men det må tas med en 8-oz glass vann. Det er viktig å holde hydrert mens du tar medisiner for å unngå å intensivere noen bivirkninger. Ta en glemte dosen så snart som mulig, men aldri ta en dobbel dose for å kompensere. Oppbevar ved romtemperatur unna varme og fuktighet.

Advarsel

Brukes med ekstrem forsiktighet hos eldre og barn under 6 år gammel. Unngå inntak av alkohol da det kan forverre bivirkninger av svimmelhet eller døsighet. Drugs.com rapporterer at bruken av Lisinopril kan føre til angioødem, en tilstand som oppstår alvorlig hevelse. Svarte pasienter som bruker Lisinopril kan finne medisinen mindre effektiv og kan være mer utsatt for bivirkninger.