Digidexo.com

Hva er farene ved parafinovn?

Hva er farene ved parafinovn?


Parafinovn får mye oppmerksomhet som en økonomisk måte å varme et hus. Parafinovn er bærbare varmeovner og alle bærbare varmeapparat utgjør farer. Å vite farene ved parafinovn vil gjøre deg i stand til å beskytte deg selv og din familie ved å gjenkjenne faresignalene. Parafinovn må ikke forveksles med parafinovner. De er to helt forskjellige ting.

Brannfare

Plasser parafin ovnen på et brannsikkert underlag som brannsikker flis. Overflaten må være større enn i bunnen av ovnen, slik at eventuelle gnister vil lande på flisen og ikke på gulvet. Også holde parafin varmeapparat unna noe brennbart i rommet. Brann kan også være forårsaket ved å banke på apparatet eller ikke fylle ovnen riktig.

Kvelning Threat

Ikke bruk en parafin ovn i en liten plass, eller hvor som helst det er ikke tilstrekkelig ventilasjon. Parafinovn vil spise opp oksygenet i rommet raskt. Når dette skjer, vil drivstoffet ikke brenne riktig, og dette produserer karbonmonoksid, en luktfri, fargeløs og dødelig gass. Holde et vindu eller dør åpen minst en tomme når ovnen er i bruk, for å få inn frisk luft utenfra, og ikke kjøre en parafin varmer når du sover.

Innendørs luftforurensning

Parafinovn kan forurense rommet med karbondioksid, nitrogendioksid og svoveldioksid. Disse elementene er en helserisiko for alle som puster dem, men er spesielt farlig for gravide kvinner, som lider av astma, hjertepasienter, eldre og små barn.

Ubehagelig lukt

Lukt fra en parafin varmeapparat kan gjøre en person syk. De moderne parafinovn har ikke så ille en lukt problem som eldre ovner, men du kan fortsatt oppdage lukten når du først kommer inn i rommet, når varmeapparatet er slått på eller av, eller når den går tom for drivstoff.

Drivstoff Farene

Parafinovn kan eksplodere hvis du bruker feil type drivstoff. Bensin eller drivstoff for en leir ovn vil føre til eksplosjon. Også, det er forskjellige grader av parafin og varmeovnen må bare bruke en-K. Andre karakterer vil gjøre innendørs forurensning enda høyere og lukt vil være mye mer merkbar.

Forholdsregler

Bare kjøpe en parafin ovn som er UL-listet, noe som betyr at varmeren har passert alle sikkerhetstester. Følg produsentens anvisninger til punkt og prikke. Det finnes ulike typer av parafinovn og hva som fungerer med en ikke kan arbeide med den andre. Fyll aldri varmeovn inne i hjemmet; ta det utenfor og ikke overfyll tanken. Det er en beskyttende bur tilgjengelig som vil holde barn og kjæledyr borte fra varmeapparatet og det er en klok investering.