Digidexo.com

Dysfunksjonelle Galleblære Symptomer

Galleblæren er en liten, pæreformet organ festet til leveren som lagrer galle som produseres i leveren. Bile fra galleblæren er ansvarlig for å bryte ned fett i tynntarmen. Hvis en lege mistenker galleblæren er dysfunksjonelle, kan han bestille imaging tester som en X-ray, ultralyd eller CT scan, sammen med enkle blodprøver for å bidra til å gjøre en diagnose. Behandlingen er avhengig av årsaken til problemet og hvilken type sykdom en person har. I noen tilfeller kan operasjonen for å fjerne galleblæren være nødvendig. Fjerning av organet kan gjøres gjennom en minimal invasiv prosedyre laparoskopisk.

Magesmerter

Noen mennesker som har galleblæren ikke fungerer som den skal vil oppleve magesmerter som et symptom. Smerten, som kan være alvorlige, har en tendens til å utvikle seg plutselig. I alvorlige tilfeller kan smerten strekker seg til baksiden og skulderen.

Kvalme

Kvalme og ubehag i magen er flere symptomer på en dysfunksjonell galleblæren. Dette kan være spesielt belastende for noen mennesker.

Oppkast

I tillegg til kvalme, kan utbrudd av oppkast være et tegn på at galleblæren ikke fungerer som den skal.

Gass

Noen mennesker med en dysfunksjonell galleblæren vil oppleve gass eller luft i magen, spesielt etter å ha spist spesielt fet mat.

Oppblåsthet

Oppblåsthet i magen og generelt ubehag i magen kan være tegn på en dysfunksjonell galleblæren. Disse symptomene er mer tilbøyelige til å oppstå etter at du har spist mat med høyt fett.

Brystsmerter

Noen mennesker med galleblæren sykdom vil oppleve brystsmerter, spesielt under brystbenet. Denne spesielle symptom er ofte misforstått til å være et tegn på en annen tilstand.