Digidexo.com

Hvordan hjelpe noen med en angstlidelse

En person som lider av en angstlidelse kan føle seg veldig alene. Han kan tro at ingen forstår hvordan han føler seg, eller hvorfor han ikke ønsker å delta i en bestemt aktivitet. Noen ganger kan en angstlidelse blitt så alvorlig at en person blir ute av stand til å fungere i hverdagen. Hvis du kan hjelpe noen med en angstlidelse bare føler seg forstått, blir du gjør ham en stor tjeneste og gi ham et steg opp på vei ut av angst.

Bruksanvisning

•  Sørg for at personen får behandling for sin angstlidelse. En person som lider av angst kan være for overveldet til å begynne å ringe terapeuter og leger for å få hjelp. Helsepersonell er ofte overbooket, og den personen du prøver å hjelpe kan trenge en advokat for å få en betimelig avtale.

Undersøke psykiske klinikker i byen din som tilbyr tjenester til redusert pris hvis din venn er å ha økonomiske problemer.

opplyse deg om angst og panikklidelse. Dette vil hjelpe deg å forstå hva personen går gjennom på en daglig basis. Hvis personen med angstlidelse gir deg tillatelse, forklare for andre berørte parter hva som skjer, slik at personen med angst ikke må svare endeløse spørsmål fra folk som er uneducated om angstlidelser.

Ta så mye press av den personen med angstlidelse som du kan. For mye press kan gjøre en angstlidelse verre. Skape et rolig miljø for den personen du hjelper. Hjelp ham å opprettholde renslighet av sitt hjem, innhente ytterligere barnepass eller hva annet det tar for ham å ha en mulighet til å slappe av. Gi personen tid for hans nervesystemet til å helbrede.

Tilby personen noen beroligende musikk og meditative CDer. Bringe ham bøker fylt med positiv inspirasjon. Planlegge en avslappende massasje. Lys noen aromaterapi lys i hans hjem.

Oppmuntre ham til å gjøre en aktivitet som bruker hendene og opptar hjernen med noe annet enn angst. Aktiviteter som hjelper med angst spiller et musikkinstrument, yoga, strikking og andre fysiske eller hands-on aktiviteter.

Gi personen en klem, hvis det er hensiktsmessig. Hugs kan være veldig beroligende å en person med angst.

Valider personens følelser. Minimere følelser ved å si ting som: "Du vil snapper ut av det", er ikke nyttig. Si støttende ting i stedet, for eksempel: "Jeg vet at du føler at denne angsten vil aldri slutt. Det kan være en vanskelig ting å gå gjennom, men jeg vet at du er sterk nok til å komme gjennom det og bli en enda sterkere person. " Bare å vite at noen forstår angst følelser kan hjelpe en person med angstlidelse.

6. Ta vare på dine egne behov. Å hjelpe en person med en angstlidelse tar mye tålmodighet. Hvis du bor sammen med den personen du hjelper, eller er ellers svært nær, kan du bli overveldet. Du må ta vare på deg selv før du kan hjelpe en annen person.

Tips og advarsler

  • Hvis en person med en angstlidelse er ute av stand til å fungere til tross for din beste innsats, snakk med en mental helse ekspert om situasjonen.
  • Ta noe snakk om selvmord alvorlig. Angstlidelser kan være svært nedslående å leve med. Søk medisinsk hjelp for personen umiddelbart hvis han uttrykker et ønske om å skade seg selv.