Digidexo.com

Årsaker til psoriasis

Årsaker til psoriasis


Psoriasis er en hud sykdom som faktisk gir raskere livssyklus hudceller, noe som får dem til å vokse raskt og danner tykke skjell og røde flekker som kan være både smertefullt og kløende. Det er en kronisk tilstand, men psoriasis kan forbedre eller forverre seg over tid. Det er rett og slett en ulempe for noen individer, mens for andre kan det være en ødeleggende sykdom.

Effekter

Psoriasis er en dårlig forstått hud problem når det gjelder hva som faktisk utfelles tilstanden. Psoriasis vil føre hudceller til å formere seg på en mye raskere hastighet i de som har det, enn hos dem som ikke gjør det, i noen tilfeller ti raskere enn en normal person. Dette har effekten av å gjøre hudcellene under overflaten nå de øverste lagene av huden raskere, der de forårsaker reist rødlige områder som blir dekket med hvite skjell. Psoriasis forekommer ofte på albuer, knær og hodebunnen, men kan også bli funnet på torso, armer, palmer og fotsålene.

Funksjon

Medisinske forskere mener at psoriasis er relatert til kroppens auto-immune system, men vet ikke nøyaktig hvordan. De vet at psoriasis kommer om når en viss type hvite blodceller som kalles en T-celle-angrep friske hudceller. T-cellene normalt avverge og bekjempe fremmedlegemer, men de går haywire i en psoriasis lidende og gå etter friske hudceller ved en feil, nesten som om de prøver å helbrede en imaginær såret.

Time Frame

Når T-cellene begynner å påvirke friske hudceller, de forårsake immunresponser som gjør nye hudceller og ekstra T-celler. Dette skaper en kontinuerlig syklus av hudceller beveger seg opp til de ytre lag for fort, slik at "tur" i dager i stedet for de vanlige uker. Den døde huden ovenfor ikke kan komme av en person raskt nok, så resultatet er en oppbygging av tykke lapper som blir skjellete og irritabel.

Betydning

Det synes å være en klar arvelig faktor til hva som forårsaker psoriasis i folk. Det er blitt funnet, for eksempel, at hvis en tvilling har tilstanden, og deretter 70 prosent av den tid den andre tvilling vil ha psoriasis også. En tredjedel av de med psoriasis har et nært familiemedlem som også har det. Likevel er det genetiske aspektet ved psoriasis ikke nær å bli forstått.

Typer

Det er visse psoriasis triggere som forårsaker symptomene til å bli verre. En er stress, som normalt har en innvirkning på en persons immunsystem til å begynne med. En annen er å røyke, noe som kan gjøre psoriasis symptomer mer alvorlig. Fedme og skader i huden har også blitt funnet for å gjøre psoriasis symptomer mer sannsynlig å skje. Kaldt og tørt klima har vært kjent for å gjøre psoriasis nesten uutholdelig, og enkelte medisiner kan gjøre tilstanden mer av et problem enn normalt.