Digidexo.com

Hvordan kontrollere kostholdet når du tar blodfortynnende

Hvordan kontrollere kostholdet når du tar blodfortynnende


Når du tar blodfortynnende for en hjertesykdom, må du overvåke internasjonal normalisert ratio (INR) og holde det innen en viss clotting rekkevidde. Mengden mat du spiser inneholder Vitamin K er den primære årsaken til at INR svinger. Blodprøver er pålagt ukentlig til månedlig, avhengig av testvariantene, og din medisinering dosering er justert tilsvarende. Hold en konsekvent diett for å redusere hyppigheten av blodprøver og dosering medisinering endringer.

Hvordan kontrollere kostholdet når du tar blodfortynnende

begrense forbruket av høye vitamin K grønnsaker til noen få gram per dag. Grønnsaker som er høyest i vitamin K inneholder spinat, grønnkål, persille, bladbete, rosenkål, salat, brokkoli og nepe greener. Hvis du ønsker å spise større mengder, være konsekvent fra dag til dag, slik at en konsekvent medisinering dosering kan etableres.

Velg grønnsaker lave i vitamin K som mais, gulrøtter, blomkål, aubergine, løk, grønne bønner, paprika og tomat.

Spis andre matvarer lav i vitamin K, inkludert kjøtt, frukt, korn og meieriprodukter.

•  Bruk oljer som er lav i vitamin K for eksempel maisolje, solsikkeolje, jordnøttolje og sesamolje. Rapsolje og soyaolje har høyest vitamin K innhold.

Vær oppmerksom på hvordan koffein eller alkohol påvirker INR testresultatet.

Hint

  • Øke forbruket av matvarer med vitamin K for å redusere ratio, hvis INR lesing er betydelig over målområdet. Dette kan være en enklere løsning enn stadig å justere medisindoser.
  • Trening kan påvirke INR testresultatet.