Digidexo.com

Hvordan diagnostisere klinisk død

Hvordan diagnostisere klinisk død


Once upon a time, var det ingen gråsone mellom liv og død. Etter år med folk som blir begravd levende og andre forferdelige feil, vet vi nå at denne gråsonen eksisterer faktisk. For eksempel, hvis en person er det som kalles klinisk død, kan de, med hjelp av HLR, bli brakt tilbake til livet. Så, hva er reglene? Her er hvordan å diagnostisere klinisk død.

Hvordan diagnostisere klinisk død

•  Sjekk om personen puster. Pustestans er utbruddet av klinisk død, som organer vil raskt bli påvirket av mangel på oksygen. Det bør bemerkes på dette punkt at hvis vedkommende ikke allerede er innlagt på sykehus, bør 911 bli kalt umiddelbart. Tid er den ultimate faktor i å holde klinisk død fra å bli biologisk død.

Søk etter offerets hjerterytme. Når hjertet har sluttet å slå, har personen inngått en tilstand av klinisk død, som den vanlige definisjonen av klinisk død er opphør av å puste etterfulgt av stopp av hjertet.

Vær forberedt på å handle raskt! Hvis personen er innlagt på sykehus, ring for en lege eller sykepleier for å hjelpe. Hvis personen ikke er innlagt på sykehus, noen skal begynne å umiddelbart administrere HLR mens hjelp blir kalt. Hvert sekund teller når en person er klinisk død.

Informer fagfolk som best du kan om situasjonen. Prøv å finne ut nøyaktig hvor lenge personen ikke er puste og hvor lenge det er siden hjertet stoppet. Lengre perioder øke risikoen for uopprettelig hjerneskade og absolutt død.

Prøv å finne ut årsaken til offerets klinisk død, som det vil være av avgjørende betydning for de profesjonelle. Klinisk død kan være forårsaket av en rekke faktorer: hypotermi, forgiftning, hodeskade, etc. Jo mer fagfolk vet, jo bedre er sjansene for å spare et liv.

Hint

  • Du kan være en stor del av den livreddende prosessen ved å ta nødvendig opplæring og bli en sertifisert HLR utøveren.