Digidexo.com

Den beste behandling for Plantar warts

Plantar warts er vanligvis funnet på fotsålene eller tærne. De kan være vanskelig og likne en mais. De kommer ofte og vanligvis grå eller brun med en liten svart senter. Selv om over-the-counter behandlinger er tilgjengelig, er den beste behandlingen for å ha vorte fjernes av lege.

Fjerning av Plantar warts

I noen tilfeller kan plantar vorter forsvinne av seg selv, og legene kan ikke råde behandling med mindre det vorte forårsaker smerte. Men behandlinger er tilgjengelig for de som ønsker å fjerne vorte av kosmetiske årsaker eller fordi det vorte forårsaker ubehag eller vorte (e) sprer seg. Plantar warts kan noen ganger være vedvarende og vanskelig å fjerne. Uten riktig behandling, kan de vokse til over 1-tommers rundt og / eller spre seg inn i "mosaikk vorter", en gruppe av flere vorter ligger i ett område. Over-the-counter medisiner som salisylsyre fjerne vorter ved å ødelegge vevet i og rundt vorte; sunt vev er også ødelagt i prosessen. Videre kan vortene tilbake hvis behandlingen ikke fullt ut eliminere plantar vorte. Dermed er det best å gå se en lisensiert lege eller podiatrist å ha vorte permanent fjernet uten å skade den friske huden rundt vorten.

CO2 Laser Cautlery

Lasere er generelt ansett av leger til å være en av de beste metodene for å fjerne plantar warts. Laser cautlery kan fjerne en vorte uten å skade noen av huden som omgir den. Laseren prosedyren kan gjøres på en polikliniske basis. Området er først nummen med lokalbedøvelse, slik prosedyren er ikke smertefull. Hele vorte er fjernet, slik at sjansene for vorten retur blir redusert (sammenlignet med over-the-counter behandlinger). I tillegg skjer mindre arr med laser enn med cyrotherapy og over-the-counter behandlinger.

Kryoterapi

Kryoterapi innebærer å fjerne en vorte ved å fryse den av. Enten flytende nitrogen eller lystgass brukes til å fryse vorten, som da vil vanligvis faller av umiddelbart, selv om noen vorter kreve mellom ett og fire behandlinger. Nitrogen eller lystgass er vanligvis påføres med en bomullspinne. Prosedyren er gjort på poliklinisk basis under lokalbedøvelse. Mild ubehag kan forekomme under operasjonen og kan vedvare i flere dager etter inngrepet. Ibuprofen eller tilsvarende over-the-counter smertestillende medikamenter kan tas for å håndtere smerte. Det er en viss risiko for arrdannelse forbundet med kryoterapi, særlig hvis flere behandlinger er behov for å fjerne vorten.