Digidexo.com

Hva er forskjellen mellom PPO og HMO forsikring?

Hva er forskjellen mellom PPO og HMO forsikring?


Helse vedlikehold organisasjoner (HMOs) og foretrukket leverandør organisasjoner (ppos) er to vanlige typer greid seg helseforsikring planer. Det er likheter mellom de to planene, for eksempel, de begge dekker en rekke medisinske, kirurgiske og sykehustjenester og noen har også dekning for reseptbelagte legemidler. Men det er viktig å vite forskjellene mellom de to for å gjøre den beste beslutningen om hvilken dekning type er riktig for deg.

HMO Oversikt

Hvis du melde deg på en HMO, typisk du må få all medisinsk behandling gjennom planen. Vanligvis vil du velge en primær omsorg lege (PCP) som koordinerer din omsorg. Fastlegen er ansvarlig for å henvise deg til spesialister når det trengs, og unnlatelse av å se din PCP først kan resultere i legens besøk ikke blir dekket. En HMO plan er et godt valg hvis du er villig til å bruke bestemte leverandører i bytte mot lavere ut-av-lomme kostnader.

Hvorfor en PCP?

En PCP er vanligvis en generell, familie eller indremedisin lege (indremedisiner), eller en barnelege. Med en HMO plan, er fastlegen en del av en medisinsk gruppe og betales en flat sats per tildelt pasient hver måned, om ikke noen omsorg gis. PCP godtar lavere kontrahert priser for prosedyrer i bytte for å motta betaling fra forsikringsselskapet carrier for hver pasient.

HMO medisinske kostnader

Med en HMO, når du ser din PCP, er du ansvarlig for å lage en co-betaling. En co-betaling er en fast avgift du betaler når du ser en lege, har en resept fylt eller er innlagt på sykehuset. Det kan eller ikke kan være en egenandel, som er beløpet du er ansvarlig for å betale før forsikringen spark i.

Nettverk

En HMO betaler fordeler bare når du bruker leger og sykehus i planen nettverk. Et nettverk er gruppen av leger, sykehus og andre helsepersonell leid inn for å gi tjenester til forsikringsselskapet carrier medlemmer for mindre enn sine vanlige avgifter. Hvis du bruker en ut-av-nettverksleverandør, vil forsikringsselskapet ikke betale for inngrepet med mindre det er en livstruende krise, eller når din forsikring leverandøren har gitt forhåndsgodkjenning.

PPO Oversikt

Med en foretrukket leverandør organisasjon (PPO), du vanligvis betaler mindre for forsiktig når du bruker i-nettverk leverandører-leger, sykehus og apotek som er en del av PPO nettverk. Avhengig av din helseforsikring plan, utgifter etter tjenester som tilbys av ut-av-nettverk helsepersonell kan ikke dekkes eller dekkes bare delvis av forsikringsselskapet. Planen krever ikke at du å velge en primær omsorg lege eller trenger du en henvisning til en spesialist.

PPO medisinske kostnader

En PPO har en egenandel for de fleste tjenester før forsikringen dekker en del av de medisinske utgifter. Når egenandelen er oppfylt, kan det være en coinsurance, som er penger du må betale for tjenester opp til et maksimumsbeløp, referert til som den ut av lommen (OOP) maksimum. Co-forsikring er spesifisert av en prosent. For eksempel, hvis din co-forsikring er 20 prosent, vil forsikringsselskapet betale de resterende 80 prosent av kontraktspris. Den ut av lommen maksimum vil variere avhengig av politiske vilkår.

Nettverk

Med en PPO plan, bestemmer du om du vil bruke i-nettverk leger eller ikke. Hvis du bruker en leverandør som ikke er i din forsikring carrier er kontrahert nettverk, co-betaling, vil fradragsberettigede og co-forsikring kostnadene bli høyere, noen ganger vesentlig slik. Leverandøren kan også balansere-regningen du for besøket, som betyr at du vil være ansvarlig for forskjellen mellom hva din forsikring carrier åpner for prosedyren og prisen faktisk belastes. Hvis du bruker en in-nettleverandøren, balanse fakturering ikke tillatt.