Digidexo.com

Hvordan Definere Bipolar

Hvordan Definere Bipolar


Ifølge bipolar.com, millioner av mennesker lider av en sykdom som kan føre til ødeleggende anfall av depresjon og deretter angst-ridd perioder med høy energi. Bipolar lidelse, også kjent som manisk depresjon, kan føre til selvmord og hensynsløs atferd hvis ikke diagnostisert og behandlet. Det første skrittet til diagnose er å definere sykdommen og søker hjelp.

Bruksanvisning

•  Undersøk personens atferd for kjennetegnene ved bipolar lidelse. Pasienten vil lide anfall av depresjon som kan variere fra følelser av tretthet og tristhet til å være ute av stand til å fungere på jobb eller komme ut av sengen. Etter en periode med depresjon, vil han begynne å vise symptomer på økt energi slik som overdreven rengjøring, rask tale, nervøs atferd og hensynsløs atferd. Dette vil etter hvert påvirke tilbake til depresjon.

Se årstidene. Stemninger av noen med bipolar lidelse ofte følger årstidene, med depresjon å være tilstede i høst og vinter og manisk følgende i løpet av våren og sommeren. Det er viktig å ikke forveksle dette med værsyke, som er en egen depresjon basert på vinteren doldrums.

Søk profesjonell hjelp. Hvis du eller noen du kjenner viser symptomer på bipolar lidelse, er det viktig å se en lege, som vil eksamen du og stille konkrete spørsmål for å finne ut om du har bipolar lidelse.

Få medisinsk testing. Rotårsak av bipolar lidelse er en kjemisk ubalanse i hjernen. Den eneste måten å definitivt avgjøre om bipolar er problemet er med blodprøver og en hjerneskanning. Når du har blitt offisielt diagnostisert, kan legen begynne en diett av terapi og medisinering.

Ta medisinen din. Den primære behandling for bipolar lidelse er en blanding av antidepressiva for å løfte deg opp i løpet av den depressive fase og medisiner for å balansere deg under den maniske fasen. Under den maniske fasen, kan folk med bipolar føler at de har slått sykdommen og slutte å ta sine medisiner, men det er bare den økt følelse av manisk tilstand som gjør at de føler det slik. Hvis de ikke tar sine medisiner, vil de begynne høyenergi manisk atferd preget av irrasjonelle tanker, tvangshandlinger og paranoia. Også ulike medisiner påvirker folk forskjellig. Det kan ta flere endringer i både dosering og medisiner for å finne ut hva som fungerer best for deg.