Digidexo.com

Årsak til Numb ToesEkstremiteter som tær kan gå nummen for en rekke årsaker som spenner fra mellomliggende mangel på sirkulasjon til trange sko eller mer alvorlige nervøse forhold. En diagnose kan være vanskelig å gjøre med mindre pasienten følger nummenhet for å registrere nøyaktig når følelsen oppstår. Leger må sjekke en rekke spørsmål for å utelukke alvorlige lidelser.

Break

Ødelagte tær er ganske vanlig og ikke alltid uskadelig en person. En ødelagt tå kan være et resultat av et fall eller tur, og ikke engang bli lagt merke til av personen før nervene begynner å banke og nummenhet følger. Blåmerker og hevelse vil vanligvis følge den nummenhet, noe som indikerer muligheten for et brudd.

Sko

Lukk oppmerksomhet bør rettes mot hvilke sko blir slitt når nummenhet oppstår. Mens sko kan føle deg komfortabel, kan de kutte av en viktig blodtilførsel som ikke forårsaker ubehag annet enn nummenhet. Sko som er bundet for hardt kan løsnes for å tillate blod å strømme. I mange tilfeller, skoene er for smale og klem like ovenfor tærne hvor nerver sitter høyere på foten. Føtter hevelse mens du går tyder også på at skoene er for trange. Omvendt, sko som er for løs kan føre til at tærne krøller seg når han går som også kan føre til nummenhet.

Perifer nevropati

Når blodet stopper strømmer til tærne, kan det være et tegn på perifer neuropati. Mange mennesker som har røykt i mange år og er over 40 år lider av denne tilstanden som forårsaker sine tær å gå nummen. Nummenhet er også et symptom på progressiv diabetes og kan føre til tap av følelse og blodstrøm. De små årer som strekker seg til tærne blir innsnevret og tærne begynner å slå farge i tillegg til å være numne. Venstre ubehandlet, perifer neuropati kan føre til amputasjon.

Multippel sklerose

For noen begynner multippel sklerose (MS) langsomt. En av de første symptomene på sykdommen er en kriblende følelse i tærne. Tærne går nummen på grunn av den svekkede tilstand av nerver, og manglende evne av nerver å bære meldinger gjennom kroppen. Nummenhet i ekstremiteter som tær og fingre ofte er de første merkbare effekter av sykdommen. Når kombinert med tap av balanse og tåkesyn, bør pasienter kontrolleres for MS.

Raynauds sykdom

Raynauds sykdom er en sirkulasjons tilstand som forårsaker ekstremiteter som tær og fingre til å krible og gå nummen når de utsettes for kulde eller når pasienten er under stress. Responsen for kulde og stress fører til at blodkarene seg sammen og sende en kriblende følelse gjennom tærne. Ofte tærne føler at de sovnet. Eksperter ved Mayo Clinic sier at Raynauds sykdom er stort sett funnet i mennesker som lever i kaldere klima, og er mer en plage enn en alvorlig lidelse.