Digidexo.com

Klassiske symptomer på depresjon

Depresjon er en vanskelig og mentalt ødeleggende lidelse, om en person er mildt eller klinisk deprimert. En person som lider en alvorlig depressiv episode er diagnostisert med alvorlig depresjon, mens en som er kontinuerlig deprimert, men ikke alvorlig så er diagnostisert med dystymi.

Fysiske symptomer

Personer med depresjon opplever ofte endringer i fysisk oppførsel. Depresjon ofte endrer søvnmønster, slik at personen til å sove for mye eller lider av søvnløshet. Tretthet eller mangel på energi er sannsynlig med depresjon, som er appetitt endringer, noe som kan resultere i så mye som en 5 prosent vektøkning eller tap i løpet av kort tid.

Psykiske symptomer

En person med depresjon begynner å oppleve følelsen av verdiløshet, self-hat og / eller skyld. De blir veldig distrahert, ute av stand til å tenke klart, ta avgjørelser eller konsentrat. Uro, rastløshet og irritabilitet kan forekomme, og han kan trekke seg fra sosiale aktiviteter eller de han pleide å nyte. Følelse av hjelpeløshet, håpløshet og fortvilelse er karakteristisk for depresjon, som er tanker om døden eller selvmord. Av og psykotiske symptomer, som hallusinasjoner eller vrangforestillinger, er til stede.

Utbredelse av symptomer

Disse er alle symptomer på depresjon, men ikke alle nødvendigvis er tilstede i et individ som lider av sykdommen. To deprimerte mennesker kan oppleve helt forskjellige symptomer; Man kan være generelt irritabel og lider av søvnløshet, mens den andre er mer passiv, sover mye og er opptatt av tanker om fortvilelse.

Dystymi

Dystymi er en mildere form for depresjon og kan forlate den lidende med en pessimistisk holdning, skyldfølelse, tap av interesse og sosial tilbaketrekning. I tillegg, vektøkning eller tap, lav selvfølelse, kronisk utmattelse eller konsentrasjonsvansker kan forekomme. Dystymi kan vare år, men er ikke så alvorlig.

Diagnose

Ofte går depresjon ubemerket fordi den enkelte attributter hans depressive følelser til problemer på jobb, skole eller relasjoner, men hvis noen av disse vedvarer i mer enn to uker han skulle snakke med et familiemedlem, venn eller psykisk helse spesialist.