Digidexo.com

Hvordan bruke Gurkemeie som smertestillende

Hvordan bruke Gurkemeie som smertestillende


Til tross for den overveldende utvalg av legemidler som finnes på markedet i dag, mange av dem kommer med flere bivirkninger, inkludert risikoen for avhengighet. Gurkemeie (Curcuma longa) har blitt brukt som en potent smertestillende og betennelsesdempende i mange kulturer i århundrer. Den inneholder stoffer som har vist seg å lette smerter uten skadelige bivirkninger og avhengighet risiko for vanlige smertestillende midler. Gurkemeie er lett tilgjengelig på de fleste indiske dagligvarebutikker. Les videre for å lære hvordan du kan dra nytte av denne naturlige smertestillende

Bruksanvisning

Lindre ledd- og muskelsmerter med gurkemeie

•  Hell 1/2 kopp vann i en kasserolle, og legg den på en komfyr over middels varme. Legg ingefær og gurkemeie. Ta blandingen til en byll, og senk varmen og la det småkoke i 5 til 8 minutter.

Rør inn kaldpresset mandelolje og melk. La blandingen varmes opp til nesten kokende (rundt 200 grader F). Like før det kommer til å koke, ta kjelen av varmen.

Rør inn honning eller lønnesirup etter smak. Nipp som du ville te eller kaffe. Drikk to ganger om dagen.

Flere måter å bruke Gurkemeie som smertestillende

For en verkende tann: Ved hjelp av en brennende stearinlys, tenne et gurkemeie stick (haldi) som du ville en sigar. Knus brent gurkemeie til et fint pulver med baksiden av en skje. Trykk forsiktig noe av pulveret inn i den omgivende tann og tannkjøtt.

Ta gurkemeie som en standardisert supplement. Et daglig inntak av to 500-mg kapsler er anbefalt. Start ut å ta en kapsel om dagen i en uke, og deretter øke til to. Denne gradvise økningen vil gi kroppen din tid til å svare på det gradvis.

Legg 1/4 ts. revet frisk gurkemeie (eller etter smak) til supper, grønnsaker og andre retter. Rør det inn i maten mot slutten av koke - selv gurkemeie skal tilberedes, det bør ikke være overstekt.

Påfør 1 ts. fersk revet gurkemeie til en Hallux valgus å lindre smerten ved å bidra til å redusere betennelse. Påfør to ganger om dagen.

Lag en grøtomslag ved å blande like deler fersk revet gurkemeie, sitronsaft og salt. Gjelde for verkende ledd og muskler.

Tips og advarsler

  • Gurkemeie, i sine ulike former, er tilgjengelig på de fleste indiske dagligvarebutikker.
  • Mens vanlige gurkemeie pulver er bedre enn ingenting, det har blitt strippet for de fleste av sine aktive painkilling forbindelser som kalles curcumins. Et bedre alternativ er å kjøpe tørket gurkemeie rot og deretter pulver den med en morter.
  • Du kan erstatte kardemomme for hakket ingefær i trinn 1.
  • Det er viktig at du rådfører deg med legen din eller annet lisensiert helsepersonell før du bruker noen form for alternativ medisin som for eksempel gurkemeie.