Digidexo.com

Symptomer på genital warts i kvinner

Genital warts, som også kalles veneral vorter, er forårsaket av humant papilloma virus (HPV). Det er en av de mest vanlige seksuelt overførbare sykdommer (STD) i verden. Tidlig påvisning er viktig for effektiv behandling fordi, forblir ubehandlet, kan de spre seg raskt. Her er noen av symptomene på genital warts i kvinner som du kan se etter.

Lesjoner

Genital warts er hudfarget eller grå lesjoner, og vanligvis utvikle seg på huden av en kvinnes vagina, livmorhals, vulva eller anus. De vises ofte som hevet støt, men kan også være flat, med bare en svak økning fra hudoverflaten. Lesjonene varierer i størrelse fra mindre enn 1 milliliter til mer enn 2 inches tvers. Genital warts vanligvis utvikler seg i fuktige områder av skjedeåpningen og indre kjønnslepper. De kan også forekomme i livmorhalsen eller anus. Det kan være økt fuktighet i- det infiserte området.

Blødning

Når en genital vorte ligger i kvinnens urinrør (åpningen som urinen kommer ut av kroppen), kan det føre til unormal blødning som ikke er knyttet til kvinnens menstruasjonsperioder. Vorter i dette området kan også hindre urinrøret, hindrer flyten av urin. Blødende vorter eller vorter som forårsaker urin hindringer må behandles raskt.

Økte skjedesekret

En annen uvanlig symptom på genital warts i kvinner er en økning i mengden av utflod. Dette kan bli resultatet når genital warts infisere vaginal kanalen. Sekret kan ikke være direkte forårsaket av vorter selv, men heller av en irritasjon av skjedeveggen.

Lokalisert Kløe

Genitale vorter kan føre til lokaliserte kløe i området av vorte infeksjon. Dette symptomet er en av de enkleste seg å overse eller se bort fra, fordi når det skjer, kan genital vorte infeksjon forveksles med hudutslett. I sjeldne tilfeller kan genital warts også forårsake ekstrem smerte. Dette er vanligvis en brennende, smertefull følelse på stedet av vorte infeksjon.

Smertefulle samleier

I tilfelle at genital warts utvikle seg i vaginal kanalen, kan det føre til ubehag eller smerter under og etter samleie. Dette kan skje når vortene manifest i inngangen av kvinnens vagina. Når dette skjer, kan vaginal blødning også resultere fra samleie.