Digidexo.com

Myter om rusmisbruk

Myter om rusmisbruk


Rus er en kompleks og ofte misforstått lidelse. En person kan misbruke en rekke forskjellige stoffer, slik som legemidler, kokain, alkohol eller mat. For mange mennesker, kan kronisk misbruk av stoffer føre til avhengighet: preget av craving stoffet av valget, til tross for negative konsekvenser.

Myte: Du kan slutte når du vil

Folk som ikke har et problem med rusmisbruk mener at narkomane ikke trener tilstrekkelig viljestyrke. Sannheten er at kjemisk misbruk påvirker hjernen, så vinne narkotikamisbruk blir mer enn et spørsmål om viljestyrke. Ifølge National Institute on Drug Abuse, kan folk velge å gjøre den opprinnelige beslutning om å bruke eller misbruk av narkotika, men dette valgfrihet forsvinner når narkotikamisbruk har forårsaket endringer i funksjon og struktur i hjernen.

Myte: Ved hjelp av en Stoff Når er ikke skadelig

Mange tror at det å bruke et stoff en gang ikke kan skade dem, men eksperimentering kan være dødelig. Partydop som ecstasy og LSD kan være veldig farlig, spesielt når det blandes med alkohol, ifølge Addiction Science Research og informasjonssenter. I tillegg alles kjemiske make-up er forskjellig, så hvordan legemidler påvirker folk kan variere dramatisk fra en person til en annen. Noen mennesker kan misbruke stoffer i mange år og bare slutte, mens andre kan sette av en intens trang fra en enkelt bruk. Stoffer som selges på gaten er ikke alltid hva de synes å være, så bruker ukjente stoffer utgjør en betydelig risiko

Myte: Marihuana er ikke Addicting

Ifølge Addiction Science Research og informasjonssenter, om lag 10 prosent av folk som misbruker marihuana kan bli avhengige av det. Medikamentet eller substansen ikke medfører avhengighet; heller, kan risikoen for at personen tar det føre til problemer.

Myte: Behandling virker ikke

Narkomane eller folk som misbruker andre stoffer blir ofte dømt hardt av folk som ikke har et problem med avhengighet. Ifølge Addiction Science Research og informasjonssenter, noen mennesker påpeke at alkoholikere eller narkomane ofte "faller av lasset". Observatører kan konkludere med at behandlingen ikke virker. Tilbakefall ofte forekommer i mange typer av sykdommer, slik som diabetes og hypertensjon, ikke bare i rus utvinning. Relapse indikerer ikke feil. Det er bare et tegn på at den rusavhengige skal re-starte eller justere behandling, eller forsøke ulike former for behandling.