Digidexo.com

CPAP Vs. BiPAP for Forhøyet Co2 Levels

CPAP Vs.  BiPAP for Forhøyet Co2 Levels


Forhøyet Co2 nivåer er en indikasjon på pusteproblemer, slik som emfysem, astma eller søvnapné. Både CPAP og BiPAP er effektive behandlinger for forhøyede CO2-nivåer. Årsaken til forhøyet Co2 nivåene vil bestemme hvilken behandling som er best.

Funksjon

CPAP leverer en forhåndsbestemt mengde press kontinuerlig for å holde luftveiene åpne. BiPAP gir to nivåer av trykk, et høyere beløp når du inhalerer, og et mindre beløp når du puster ut.

Behandling

CPAP er vanligvis brukes ved behandling av forhøyede nivåer forårsaket av Co2 søvnapné, mens BiPAP er ofte foreskrevet for personer som lider av åndedrettssykdommer eller kardiopulmonære, i tillegg til søvnapné. Alle disse problemene forårsake forhøyet Co2 nivåer.

Forskjeller

CPAP trykk innstillinger og pustemaske kan justeres etter behov. BiPAP er lik, bortsett fra at du kan redusere flyten av oksygen til et forhåndsbestemt nivå når du puster ut.

Convenience

Begge CPAP og BiPAP maskiner er kompakt og bærbar, og kan reise med deg uansett hvor du går.

Side Effects

CPAP og BiPAP bivirkninger er hodepine, rennende nese, svimmelhet og fordøyelsesbesvær.

Det beste valget

Både CPAP og BiPAP er effektive puste behandlinger for forhøyede CO2-nivåer, men de fleste foretrekker BiPAP på grunn av de forskjellige trykknivåinnstillinger for inspirasjon og utløp.