Digidexo.com

Mat naturlig høy i Sugar

Mat naturlig høy i Sugar


Gjennomsnittlig daglig inntak av sukker i Amerika er ca 42,5 teskjeer, som legger opp til nesten 152 pounds av sukker i året. De fleste bør spise bare 13 teskjeer sukker daglig, ifølge New Hampshire Department of Health and Human Services. Hvis du ønsker å kutte ned på sukker inntaket, kan du være bekymret for det naturlige sukkerinnholdet i matvarer, for eksempel i frukt og grønnsaker. Men unngå tilsatt sukker er viktigere enn å begrense inntaket av naturlig sukker, som for eksempel fruktose.

Naturlig forekommende sukker

Frukt, grønnsaker og melk inneholder naturlig sukker. Hoved sukker i frukt kalles fruktose, men sukker inneholder også glukose. Grønnsaker inneholder ofte sukker som kalles maltose, som også forekommer i øl. Melk inneholder et sukker kalt laktose. Frukt og grønnsaker varierer i sin sukkerinnhold; for eksempel epler inneholder ca 13,3 g naturlig sukker per 100 g, druer inneholder 18,1 g og tomater inneholder 2,8 g.

Forbruker naturlig sukker

Naturlig sukker og andre karbohydrater gir deg energi. I tillegg, frukt, grønnsaker og melk inneholder viktige næringsstoffer, som vitaminer, mineraler og fiber. Å spise hele frukter og grønnsaker reduserer risikoen for hjerteinfarkt og slag, senker blodtrykket og bedrer fordøyelsen. Hvis du ikke trenger å se på sukker inntaket av medisinske årsaker, som for eksempel diabetes, naturlig sukker er ikke en trussel for helsen din.

Reading ernæring etiketter

Ernæring etiketter skiller ikke mellom naturlig sukker og tilsatt sukker, men du kan se på ingrediensene i et produkt for å finne ut om den har lagt sukker. Tilsatt sukker går under mange navn, blant annet mais sirup, fruktose, glukose, melasse, honning, druesukker, sorbitol, sukrose og sirup. Hvis du begynner å lese ernæring etiketter, vil du innse at mange bearbeidet mat har lagt sukker, ikke bare godteri og søtsaker, men også peanøttsmør, ketchup, salatdressinger, frokostblandinger, suppe og brød. Mange av disse produktene gir mange kalorier, men få eller ingen næringsstoffer.

Making Smart Sugar Choices

Hvis du ønsker å kutte ned på sukker inntaket eller kutte kalorier, drikke vann, melk, te eller selters i stedet for brus. Soda gir om lag en tredjedel av de fleste menneskers tilsatt sukker og har ingen næringsinnhold. Velg fersk eller frossen frukt og grønnsaker i stedet for godteri, iskrem og andre desserter. Velg hermetisert frukt og grønnsaker pakket i vann uten tilsatt salt. Se etter frokostblanding uten tilsatt sukker og søt frokostblanding med skiver av frukt.