Digidexo.com

Typer Insulin & Doser

Kjemper en kamp med diabetes innebærer streng overholdelse av insulininntak. Når en pasient er diagnostisert med type 1 diabetes, administrere insulin til blir selv ofte en livsstil. Riktig kjennskap til insulintyper og riktig dosering er avgjørende for å sikre effektiviteten av medisinen, som anbefalt av lege basert på pasientens vekt og alder.

Insulin Variasjoner

De forskjellige typer av insulin tilsvarer den hastighet hvor effekten kan føles. Daglig inntak av insulin som er nødvendig for en diabetisk person som det kontrollerer mengden av glukose i kroppen. Som diabetes manifesterer seg forskjellig fra pasient til pasient, er riktig type insulin i henhold til alder og vekt er nødvendig for å bidra til å bekjempe sykdommen. Som alltid er det best å ense legens råd når det gjelder å dispensere noen form for medisinering.

Typer Tatt før måltider

Tatt før et måltid, hurtigvirkende insulin fungerer så fort som 15 minutter for å hjelpe behandle karbohydrater i maten. Regelmessig eller kortvirkende insulin, på den annen side, blir tatt en halv time før spising og dens virkning varer opp til en time. Begge typer etterligne den naturlige sekresjon av insulin i kroppen under måltider.

Intermediate

Middels langtidsvirkende insulin er nødvendig for å kontrollere insulin i blodet. Denne type varer i omtrent 10 til 16 timer og blir vanligvis tatt to ganger daglig. Effektene begynner å jobbe i løpet av to til fire timer etter injeksjon, og deretter nå sitt høydepunkt i fire to10 timer.

Langtidsvirkende

Fungerer på samme måte som det mellomliggende type, kan langtidsvirkende insulin vare mellom 20 og 24 timer. På grunn av sin langvarig effekt, er det bare injiseres en gang i dag ofte under bedtimes eller på å våkne. Det begynner å jobbe i kroppen etter seks til 10 timer etter administrering.

Pre-Blandet

Noen pasienter kan ta forhåndsblandet medikamenter som kombinerer to typer av de som er nevnt ovenfor. Dette sikrer regelmessig tilførsel av insulin i kroppen for å dekke begge sekret i blodet og i behandlingen karbohydrater under måltidene.

Insulindoser

Diabetes type 1 medisinen er solgt i hetteglass som inneholder alt fra 1000 til 5000 enheter insulin per flaske. Den vanlige mengden av insulin som trengs av en pasient er U-100-konsentrasjon. Dosering er faktisk beregnet basert på faktorer som vekt, alder, kosthold, helsetilstand og behandling mål. Beløpet kan også endres avhengig av kroppens respons på insulin. En ideell administrasjon skiller to tredjedeler av den daglige dosen om morgenen og en tredel tas om kvelden.