Digidexo.com

Bivirkninger av Nasonex nesespray

Bivirkninger av Nasonex nesespray


For mange mennesker som lider av allergi eller nesepolypper, Nasonex (eller Mometasone, i sin generisk form) er en drøm som går i oppfyllelse. Men reagerer ikke alle å Nasonex på samme måte. Mens Nasonex kan kurere nysing blues, er det alltid en sjanse for at bivirkninger kan dukke opp. Fra milde bivirkninger til mer alvorlige komplikasjoner, bør potensielle Nasonex brukerne å ta de nødvendige forholdsregler når du begynner sine medisiner. I tillegg, siden Nasonex er et steroid, må brukerne være forsiktig med å overdrive det.

Alvorlige bivirkninger

Noen av de mer alvorlige bivirkninger av Nasonex inkluderer vedvarende neseblod, nese sår som ikke går bort, kortpustethet, synsforstyrrelser, pinkeye, feber, frysninger og oppkast. Selv om de fleste av disse bivirkningene er sjeldne, kan de alle være potensielt alvorlig. Hvis du opplever noen av disse bivirkningene, stoppe bruk av Nasonex og kontakte legen din.

Moderate bivirkninger

De resterende Nasonex bivirkninger er ubehagelig, men langt mindre alvorlige. Denne klassen av bivirkninger inkluderer hodepine (rammer opptil 25 prosent av brukerne), leddsmerter, sår hals, sår rundt nese og kvalme. Hvis noen av disse bivirkningene fortsetter i en lengre periode av tid eller bli uhåndterlig, kontakt legen din.

Sjeldne bivirkninger

På mindre enn fire prosent av brukerne, fører Nasonex bronkitt, astma, øreverk og diaré. Hvis du opplever noen av disse sjeldne bivirkninger, kontakt lege umiddelbart. Dosen kan trenge justering, eller du må kanskje bruke en alternativ medisiner.

Steroid Toxicity

En av de mest alvorlige potensielle bivirkninger av Nasonex er steroid toksisitet. Siden Nasonex er en kraftig steroid, noen mennesker er mer utsatt for rus. De vanligste symptomene på steroid toksisitet er endringer i menstruasjonssykluser, kviser, vektøkning (spesielt i magen, øvre rygg, ansikt og nakke) og mystiske strekkmerker. Skulle du opplever noen av disse symptomene på steroid toksisitet, stoppe bruk av Nasonex og eventuelle andre steroider du kan ta og kontakt lege umiddelbart.

Effekter av Dosering

I kliniske studier, de fleste av de vanligste bivirkningene bodde den samme eller økt ved pasienter Nasonex 200, i motsetning til Nasonex 100. Men mange bivirkninger som oppkast, hoste og muskelsmerter skjedde på samme priser når en placebo ble tatt . Kliniske studier har også avdekket tilfeller av viral infeksjon, faryngitt og neseblødning, men mange brukere som tok placebo rapporterte disse bivirkningene også. Dermed er det vanskelig å forutsi hva bivirkninger brukere vil lide. Som tilfellet er med alle medisiner, bør brukerne konsultere sin lege før bruk, følg medisinske instruksjoner og rapportere eventuelle ubehagelige bivirkninger med en gang.

Advarsler

Det finnes bevis på at pediatriske pasienter som bruker Nasonex kan lide av hemmet vekst. Men disse påstandene er ikke blitt fullt ut begrunnet. Brukere som har tuberkulose eller ubehandlet herpes simplex bør ta spesielt forsiktig når du bruker Nasonex eller andre steroider.