Digidexo.com

Inngrodd tånegl Pain Relief

Inngrodd tånegl Pain Relief


Inngrodde tånegler kan vokse inn i en smertefull problem hvis de ikke blir håndtert på en forsvarlig måte. Tilstanden oppstår når en kant av en spiker vokser inn i den omgivende hud. Folk som har naturlig buede negler er mer utsatt for å utvikle dette problemet. Andre faktorer som kan føre til inngrodde tånegler er iført trange sko, over-trimming spiker og traumer, for eksempel stubbing tåen.

Midlertidig Relief

En inngrodd tånegl oppstår når en skarp stykke spiker graver i tåa, kutte huden. Dette fører ofte til en infeksjon. Når du først begynner å legge merke til rødhet og smerter på siden av neglen, er det et par ting du kan gjøre for å lindre smerten. Først vaske tå og holde den ren. Spikeren kan bare være å trykke inn i huden og kanskje ikke har brutt den ennå. Holde tå desinfisert kan bidra til å forhindre en infeksjon. Du kan suge foten i en blanding av varmt vann og et par teskjeer av Epsom salter. Dette vil bidra til å mildne spiker, slik at det kan fungere seg ut på egen hånd. Du kan også ta over-the-counter smertestillende med en anti-inflammatorisk å ta kanten av smerte og hevelse. Hold et øye med området for eventuelle tegn på infeksjon, for eksempel pus.

Besøk en Doctor

Hvis tåen får ikke noe bedre eller viser tegn til infeksjon, kan det være tid for å komme til en lege. En infeksjon kan raskt spre seg og bli farlig. Familien din lege eller en podiatrist vil være i stand til å skikkelig desinfisere området og vurdere alvorlighetsgraden av inngrodd tånegl. Legen vil vanligvis bruke verktøy for å fjerne skarpe stykke tånegl som er piercing huden. Uten å fjerne denne delen av neglen, vil problemet vedvare og tå vil ikke være i stand til å helbrede.

Kirurgisk behandling

Vanligvis, er det bare å fjerne fornærmende delt av spiker er nok til å la tå helbrede. Men inngrodde tånegler har for vane å komme tilbake. Ofte er den naturlige kurven av tånegl hva som forårsaker problemet. Spikeren vil vokse tilbake og problemet vil gjenta seg. Mennesker som opplever gjentakende inngrodde tånegler kan dra nytte av å ha spikeren kirurgisk endret. Dette er vanligvis en enkel og rask prosedyre som kan gjøres på legekontoret med bare lokalbedøvelse. En podiatrist kan kuttes av en sliver av spikeren på den ene eller begge sider av de tånegler. Imidlertid kan neglen vokse tilbake når den er kuttet av. Legen kan bruke en syre til negl, som vil holde spikeren i å vokse tilbake i det bestemte området. Utvinning fra denne prosedyren er rask, og vanligvis hindrer inngrodde tånegler fra periodisk.