Digidexo.com

Hvordan å behandle depresjon uten medisiner

Hvis du lider av depresjon, vet du hvor knusende vanskelig det kan være å håndtere. Enten din depresjon behandling omfatter medisiner eller ikke, er det også viktig å vite noen skritt for å håndtere depresjon.

Bruksanvisning

•  Skjær raffinert sukker ut av kostholdet ditt så mye som mulig. Depresjon er ofte knyttet til lave serotoninnivået i hjernen, og sukker gir et midlertidig løft til serotonin. Det er ikke rart at mange mennesker søthunger når deprimert! Men boost er bare midlertidig, og du vil krasje senere. Ikke bli fristet av sukkerholdige matvarer.

Spis riktig mat og ta en multi-vitamin. Hvis du spiser en godt balansert kosthold, er kroppen din mer sannsynlig å føle seg bra og fungere skikkelig.

Tren regelmessig. Trening gir deg en naturlig høy og adrenalinrush, noe som kan øke stemningen i timevis av gangen. Prøv å trene på en jevnlig basis.

Få litt sollys. Forskning har vist at daglig sollys bidrar til å øke humøret. Selv om det er bare i 15 minutter, gå ut og få litt sol og frisk luft!

Se inn en lyskasse hvis sollyset er sparsom i ditt område. Hvis dagen er ofte overskyet eller du rett og slett aldri får en sjanse til å gå utenfor, kan en lysboks være en løsning for deg. Bare noen få minutter av lys fra lyset boksen kan hjelpe mot depresjon umåtelig.

Få nok søvn hver natt. Mangel på søvn bidrar til dårlig kroppsfunksjon, irritasjon, og depresjon. Å få en passende mengde søvn (7-9 timer) kan forbedre humøret drastisk. Ta en liten lur i løpet av dagen hvis du må.

Journal dine tanker og stemninger. Hvis du regelmessig ta opp stemninger og triggere som fikk deg til å føle det slik, kan du begynne å se mønstre i hva som forårsaker depresjon. I tillegg, journalføring eller blogging følelsene dine kan hjelpe deg å arbeide gjennom dem.

Oppsøke venner. Depresjon kan gjøre at du ønsker å skjule fra hele verden, men det vil bare gjøre depresjonen verre. Ring en venn eller lage planer for å gjøre noe sosialt sammen med en venn. Selv en liten prat med en venn kan bidra til å forbedre humøret.

Pray. Meditasjon eller bønn har vist seg å forbedre stemninger, så gi det en sjanse. Ta bare litt tid hver dag for stille ettertanke eller bønn.

Søk profesjonell hjelp når det trengs. Ikke noen gang skamme seg for å dra nytte av faglige ressurser. Det er derfor de er der! Snakk med en lege, prest, terapeut eller psykiater for ytterligere hjelp og informasjon når det trengs.

Tips og advarsler

  • Ikke mist motet hvis du ikke legger merke resultater umiddelbart. Det kan ta noen dager for din depresjon å forbedre, så hold ut!
  • Ikke vent til du føler deg deprimert å implementere disse tipsene - gjøre dem nå for å opprettholde humøret.
  • Husk at du ikke er alene og at det er mange mennesker der ute som vet hva du går gjennom.
  • Hvis du er for tiden til behandling for depresjon, ikke stopp! Bruk disse tipsene sammen med behandlingen du allerede mottar.
  • Hvis du har en depresjon, er det viktig å snakke med en lege eller rådgiver for sakkyndig hjelp og behandling.