Digidexo.com

Hvordan å forberede ditt hjem for en Tornado

Hvordan å forberede ditt hjem for en Tornado


Federal Emergency Management Agency rapporterer at 1000 tornadoer streik USA hvert år, med vinder nådde opp til 300 miles per time.

Bruksanvisning

•  Forstå fare involvert og ta det på alvor. Den verste tornadoen noensinne å treffe nasjonen drepte 606 mennesker i Illinois i 1925.

Det tryggeste stedet å være når en tornado treffer er inne.

Identifisere et trygt sted i huset hvor du kan ta dekning hvis du må. Kjellere er et godt valg fordi de er under bakken. Andre muligheter er garderobeskap, bad eller entreen i første etasje, så lenge de er borte fra vinduene.

Gjør du sikker på at du har forsikring for ditt hjem.

Under en tornado watch, lagre bilen i en garasje eller under en carport å beskytte den mot hagl eller flygende vrakrester.

Ta med utemøbler og verksted utstyr inn i garasjen eller huset så det ikke blir blåst rundt i kraftig vind og skade noen.

Finn ut hva slags tornado varselsignaler brukes i din kommune, og hva de betyr.

Øv en tornado drill med familien din, slik at du kan se hvordan du vil reagere hvis en tornado advarsel er utstedt.

Utdanne en eksisterende nabolag gruppe om sikkerhetsprosedyrer og sette opp en plan for å varsle pensjonister i tilfelle av en advarsel. Eller starte en ny gruppe med naboene dine.

Forbered forsyninger i en vanntett beholder for en nødsituasjon, inkludert stearinlys, fyrstikker og en batteridrevet radio.

Bestill en gratis kopi av et hefte som heter "Ta Shelter fra Storm" fra Federal Emergency Management Agency, eller se den på nettet på www.fema.gov/mit/tsfs01.htm.

Mange skader eller dødsfall som følge av tornadoer oppstår når bygninger kollapse. Hvis du bygger et nytt hus eller ombygging, inkluderer en "sikker plass" - et rom bygget under bakken ut av armert betong eller tre og stålvegger som er forankret med en betongplate fundament eller gulvet.

Tips og advarsler

  • Etter det oppstår en tornado, en selvransakelse av skaden for forsikringsselskapet.
  • Reparere eventuelle alvorlige problemer med en gang for å hindre ytterligere ruin mot regn, vind eller hærverk.
  • Dobbeltsjekk din verktøyet linjer og apparater for å være sikker på at de ikke ble skadet.
  • Hvis du lukter gass, ikke tenne noen kamper og ta seg av problemet med en gang.