Digidexo.com

Migrene Grunnet PerioderMenstruasjon relatert migrene kan være smertefullt og forstyrre livet ditt. Ut av de 30 millioner mennesker i USA som opplever migrene, tre av fire er kvinner. Endringer i nivået av østrogen i nærheten av en kvinnes periode antas å være årsaken til disse migrene. Lære hva som utløser disse migrene kan bidra til å forebygge dem. Å bli kjent med behandlinger vil hjelpe deg å bestemme hvilket kurs som er best for deg.

Typer

Om lag 14% av perioderelatert migrene er kjent som "rene menstruasjons" migrene. Disse oppstår utelukkende rundt en kvinnes syklus, vanligvis 2-3 dager før eller 3 dager etter at hennes syklus har startet. Menstrual-relaterte migrene påvirker nesten 50% av kvinner som lider av perioden relatert migrene. Disse varer lenger og smertene er mer alvorlig enn en ren menstrual migrene. En menstruasjonsrelatert migrene kan vare opptil 72 timer.

Symptomer

Som en klassisk migrene, kan perioderelatert migrene symptomer inkluderer en aura, blinkende lys, før smertene begynner. Kvalme, oppkast, følsomhet for lys og støy, og bankende smerte er vanlige symptomer. Du kan lide av bare noen av disse symptomene eller alle av dem.

Årsaker

Selv om den nøyaktige grunn til periode-relaterte migrene er ukjent, er de antatt å være forårsaket av en endring i nivået av østrogen en kvinnes kropp ved eller i nærheten av sin periode. Smerten ved migrene er antatt å være forårsaket av sammentrekning av blodkarene i hjernen.

Behandling

Behandlinger for perioden relatert migrene inkluderer over-the-counter rettsmidler, hjem rettsmidler og resepter narkotika. Ibuprofen er et vanlig over-the-counter rette. Medisiner som inneholder naproxen natrium, for eksempel Aleve, er også effektive over-the-counter rettsmidler. Hjem rettsmidler inkluderer å unngå triggere som koffein, vin, kunstige søtningsmidler, og mat med høyt nitrater. Avslapping terapi og meditasjon er også populære hjem rettsmidler. Migrene-spesifikke legemidler kjent som triptaner kan være foreskrevet av en medisinsk faglig. Disse virker på mekanismen i hjernen som fører til at blodårene trekker seg sammen.

Forebygging

P-piller kan bidra til å kontrollere strømmen av østrogen i en kvinnes kropp. Tar smertestillende noen dager før forventet menstruasjon, kan også hjelpe. Mens ingen metode er surefire, kan holde en hodepine dagbok hjelpe deg å identifisere noen triggere og hjelpe deg å unngå denne smertefulle tilstanden.