Digidexo.com

Drop Foot Disease

Drop Foot Disease


Drop fot-også kalt droppfot-er en tilstand der du ikke kan heve foten ved ankelen, bøy tærne mot kroppen, eller slå foten utover. Dropp-fot ikke er en sykdom, men er et symptom på et annet problem.

Common Cause

Avle foten er ofte forårsaket av skade eller kompresjon av peroneale nerve, som er en gren av isjiasnerven og løper på utsiden av det nedre ben i ankelen, fot, og de første to tær. Oftest oppstår problemet der peroneal nerve går av lederen for tibia-en leggen bein. Andre muligheter er isjiasnerven skade i korsryggen, nerverot traumer forårsaket av sacroiliac felles forskyvninger og sprekker, eller en herniated plate komprimere nerve rot på den femte lumbale ryggvirvlene i korsryggen.

Andre årsaker

Muskel eller nerve lidelser kan også føre slippe fots, inkludert muskeldystrofi, amyotrofisk lateral sklerose (ALS), multippel sklerose, hjerneslag, eller kompartmentsyndrom, som er kompresjon av nerver og blodårer i et lukket rom.

Diagnose

En lege diagnostiserer vanligvis droppfot med en fysisk eksamen. Noen ganger kan legen bestille magnetic resonance imaging (MRI) for å se et tverrsnittsbilde av området. Han kan også vurdere å elektromyografi (EMG) samt nerveledningsstudier for å måle elektrisk aktivitet i muskler og nerver.

Behandling

Behandling for droppfot avhenger av den underliggende årsaken, så avgjøre denne saken vil være legens første prioritet. Mulige behandlinger inkluderer bukseseler eller splinter på ankelen og foten, fysioterapi for å styrke leggmuskulaturen og hjelpe deg å opprettholde omfanget av bevegelse, nervestimulering, eller kirurgi. (Referanse 2)

Forbereder å se legen

Før du ser legen, bør folk med dropp-fot samle informasjon som vil hjelpe i diagnosen. Dette inkluderer en liste over alle medisiner som blir tatt, personlig informasjon, inkludert nylige forandringer i livet eller stress, og alle symptomene blir opplevd, enten de synes relatert til drop fot eller ikke.