Digidexo.com

Bruke honning for behandling av akne

Honning har vært brukt siden den tid de gamle egypterne til å kurere mange forskjellige hudsykdommer og rifter. Honning fungerer så bra for akne, fordi den angriper blemmer på to fronter. Det kan roe betennelse som kvise forårsaker, og det kan drepe bakterier som forårsaker akne i første omgang.

Antibakterielle egenskaper

Honning er et velkjent antibakterielt stoff. Det har blitt brukt på kutt, skrubbsår og større sår siden lenge før penicillin ble utviklet. Dette antibakteriell eiendommen er viktig for akne, fordi acne er forårsaket av hud bakterier som kommer inn i porene. Når bakterier komme inn i porene, de formere seg i fuktig miljø, forårsaker en rask oppbygging av fluid. Dette er hva som forårsaker betent, hoven utseendet på en skavank. Å sette honning på området kan hindre den videre oppbygging av bakterier. Det kan også hindre nye kviser ved å drepe bakterier på huden.

Anti-inflammatoriske egenskaper

Honey anti-inflammatoriske egenskaper bidra til å krympe hevelse i huden som akne årsaker. Plassere honning direkte på en kvise kan bidra til å krympe det i. Og fordi honning har slike helbredende egenskaper for huden, kan det også bidra til å minimere arrdannelse at akne kan forårsake.

Honning Behandlinger

Honning kan brukes direkte på huden for å bidra til å helbrede akne blemishes og hindre mer fra utviklingsland. Den kan også anvendes sammen med andre ingredienser i hudpleie en honning-basert produkt akne. Mange merker av akne produkter, som for eksempel Propolis, bruke honning som en aktiv ingrediens på grunn av sine mange fordeler for hud som er plaget med akne.