Digidexo.com

Hvordan komme seg fra døden av en kjær

Hvordan komme seg fra døden av en kjær


Dødsfallet til en kjær ofte føles som en manglende bit av deg selv. Du opplever en smertefull tap du lurer på om noen rundt deg kan muligens forstå. Sorg etter tapet av en du har elsket er en forvirrende opplevelse og prosessen mot healing og utvinning kan være komplisert. Uten riktig kunnskap om hvordan de skal håndtere det brede spekter av følelser du har møtt, kan det hende du føler tapt selv og ute av stand til å takle en slik smertefull opplevelse. Men det finnes verktøy som kan utstyre deg å skjelne disse følelsene og behandle dem på en sunn måte.

Bruksanvisning

•  Vær tålmodig med deg selv. Sørg for at du gir deg selv god tid til å bearbeide de følelsene som du opplever. Forbered deg på lang tid. Sorg tar mye tid, avhengig av dybden av forholdet du hadde med den avdøde.

Vær ærlig om dine følelser. Hold en journal og arbeide gjennom hver følelser og tanke - positiv eller negativ - med papir og penn. Tillat deg selv å være ærlig om dine sanne følelser angående dødsfallet til din kjære.

Gi deg selv nok hvile. Sørg for at du sover nok, så vel som å spise nok. Riktig søvn og ernæring kan gjøre underverker for din emosjonelle helse og vil drive deg fremover i sorgprosessen.

•  Finn en støttegruppe som kan hjelpe deg gjennom denne vanskelige tiden. Å ha venner som vil lytte og forstå sorg er avgjørende for utvinning prosessen. Andre mennesker går gjennom den samme opplevelsen kan bli funnet på ditt lokale hospice eller en eksamen gruppe i nabolaget ditt.

La deg ha en god gråte så ofte du trenger. Dette er spesielt viktig i begynnelsen av sorgprosessen. Minn deg selv som er normalt å gråte etter døden av en viktig person i livet ditt. Dette vil være en svært helbredende element som du sørge.