Digidexo.com

The History of Blood Testing

I det 19. århundre, var forskere uvitende om at folk hadde ulike blodtyper. Etter oppdagelsen av forskjellene i røde blodceller, ble blodtesting en viktig del av screening for blodbanker. I 1930- og 1940-tallet, premarital blodprøve for syfilis og røde hunder ble standard. I dag er det mulig å skjerme blod for mange forskjellige typer av blodbårne sykdommer, inkludert HIV, hepatitt og West Nile-virus.

Tidlige Transfusions

Den første blodoverføring i nedtegnet historie fant sted i 1665. Før oppdagelsen av blodtyping, gjorde legene ikke utføre screening tester før en transfusjon. Noen tidlige blodoverføring enhetene var noe mer enn et rør system for å transportere blod fra donor direkte inn i blodårene til mottakeren. Uten å forstå blodtyper, ble suksess hit eller savner. Noen ganger mottakerens kropp ville avvise donor blod, og legene kunne ikke forklare hvorfor.

Blood Typing

I 1901, Karl Landsteiner publisert en medisinsk papir identifisere tre blodtyper - A, B og C (senere endret til O). Ett år senere, hans kolleger Alfred Decastello og Adriano Sturli lagt AB som den fjerde og siste blodtype. Selv om forskere allerede forstås det var forskjeller i sammensetningen av blod, Landsteiner oppdaget at humant blod ikke er universelt forenlig fordi immunsystemet til å produsere antistoffer blod av en annen type. Landsteiner senere vant Nobels fredspris for sin banebrytende blod forskning.

Blood Type Testing

Etter å ha oppdaget blodtypene, ble det universelle til skjermen for type før blodoverføringer. Ifølge Cascade Regional Blood Services, oppdaget Landsteiner Rh faktor i blod i 1939, som ble ansett som den nest største gjennombrudd i blodet forskning siden hans tidligere oppdagelse av ABO blodtype. Det var nå mulig å screene blod for type og Rh faktor (ie: A-positiv eller A-negative) for å gi trygge blodoverføringer.

Bloodborne Disease Testing

For å beskytte blodtilførsel, blodbanker rutinemessig teste for ulike typer blodbårne sykdommer. Blod ble først testet for hepatitt B i 1971 og for HIV i 1985. I dag er blod testet for syfilis, hepatitt C, West Nile virus og andre sykdommer. Blodprøver kan også hjelpe en lege identifisere ulike typer sykdommer hos pasienter, inkludert anemi, diabetes og malaria.

Blood Testing og Ekteskap

I 1930- og 1940-tallet, til blodtesting screene for syfilis og / eller røde hunder ble en forutsetning for å få et ekteskap lisens i de fleste stater. Ifølge Dr. Robert H. Shmerling av Beth Israel Deaconess Medical Center, var seksuelt overførbare sykdommer svært vanlig i disse dager. Premarital blodprøver identifisert de som ble smittet, og ga dem en sjanse til å søke medisinsk behandling før infisere deres fremtidige ektefelle. Mens røde hunder er ikke en alvorlig sykdom for voksne, kan det være svært farlig for et ufødt foster. Premarital testing for røde hunder er designet for å beskytte helsen til en nygift parets ufødte barn. I dag, noen få stater fortsatt kreve en blodprøve før utstedelse av et ekteskap lisens.