Digidexo.com

Hva er behandlingen for smertefulle hovent tannkjøtt?

Smertefulle og hovent tannkjøtt som regel er et resultat av en periodontal sykdom som kalles gingivitt. Selv om dette ikke alltid er tilfelle, er det rimelig å anta at dette er hva du har å gjøre med. Gingivitt er vanlig og forebygges. Sykdommen begynner når plakk forblir på tennene for lenge, og utvikler seg til tannstein. Tartar kan ikke fjernes ved å børste og tanntråd. Når den er på tennene, fungerer den som et reservoar for bakterier og vil til slutt irritere tannkjøttet og infisere ved foten av tennene. Dette vil føre til hevelse, smerte og blødning.

Gingivitt Behandling

Det første trinn i behandlingen av gingivitt er å ha tenner grundig rengjort av en tannlege. Tartar som førte til tilstanden kan ikke fjernes hjemme, så en rengjøring er nødvendig. Dette rensing vil trolig være litt ubehagelig, spesielt hvis tannkjøttet er allerede irritert.
Ved å bruke en antiseptisk munnvann vil også være en del av behandlingen etter rengjøring. Dette munnvann vil være effektiv i å rydde ut eventuelle gjenværende bakterier. Tannkjøttet vil vanligvis leges i løpet av kort tid, forutsatt at du utøve god munnhygiene ved å børste grundig og tanntråd hver dag.

Viktigheten av riktig behandling

Gingivitt kanskje ikke høres ut som en skremmende sykdom, men det kan føre til alvorlige komplikasjoner hvis den ikke behandles riktig. Ubehandlet gingivitt kan føre til periodontitt. Periodontitt kan føre til tap av tenner og potensielt kan føre til hjerteinfarkt eller hjerneslag, ifølge University of Maryland Medical Center. Gravide kvinner med periodontitt er også langt mer sannsynlig å føde for tidlig fødte barn.

Andre årsaker til Smertefulle Tannkjøttet

Hvis du ikke tror at gingivitt er årsaken til den smertefulle hovent tannkjøtt, er det mulig noen andre forhold som kan være årsaken det.
Ifølge National Institutes of Health, kan hovent tannkjøtt være forårsaket av virus eller sopp infeksjoner, underernæring, dårlig tilpassede tannproteser, graviditet, følsomhet for tannkrem eller munnvann, en reaksjon på et reseptbelagt legemiddel som Dilantin eller Fenobarbital eller skjørbuk.
Hvis hovent tannkjøtt er ledsaget av feber eller andre "influensalignende" symptomer, se en lege for behandling av en eventuell infeksjon. Hvis du er utstyrt med proteser eller er gravid, kan det være lurt å snakke med din tannlege / lege og finne ut om du kan ha en komplikasjon som påvirker din tannhelse.
Skjørbuk er sjelden i USA og er vanligvis funnet i eldre, underernærte mennesker. Behandling for skjørbuk innebærer tung dosering av askorbinsyre (vitamin C) og kan vanligvis bli behandlet effektivt.
Hvis du tror du har en reaksjon på din tannkrem eller munnvann, kan du prøve en annen type for å se om symptomene bedres. Hvis du er på et reseptbelagt legemiddel som kan være årsaken til hevelse og smerter i tannkjøttet, bør du kontakte lege umiddelbart, da må du kanskje slutte å bruke det stoffet.

Hjem Utbedring

Et effektivt middel for hjemme svellet gummier er bruken av en enkel gurglevann laget av vann og sitron. Kok vann og klem frisk sitron i den. Hell varmt vann i et glass og avkjøl akkurat nok til å være i stand til å sette den i munnen. Swish vannet rundt som du ville gjort med enhver munnvann. Gjenta prosessen minst to ganger om dagen. Tannkjøttet vil begynne å vende tilbake til sin normale størrelse og dette skylle vil også eliminere lukt forbundet med tilstanden.