Digidexo.com

Kondom Effektivitet

Kondom Effektivitet


Sex er gøy, men bringer med seg risiko for uønsket graviditet eller seksuelt overførbare sykdommer som HIV, syfilis og kjønnsvorter. Ved å bruke et kondom i løpet av kjønn, er risikoen for både sterkt redusert. Kondomer er en av de mest effektive måtene å holde en kvinne fra å bli gravid. Kondomer har vært brukt i århundrer for sikrere sex.

Potensiell

Kondomer er ekstremt sterk for sin størrelse. De er i stand til å bære en liter vann. Ikke-smurte kondomer er fordelt blant de væpnede styrker ikke bare for sikker sex, men som en nødsituasjon vann kantine. En ikke-kondom med glidemiddel er en del av United States Military Standard Issue Parachute Pack Survival Kit (SRU-16), først gjort i 1962.

Effekter

Ifølge US Food and Drug Administration, er den vanlige latex kondom 86 prosent effektive i å holde en kvinne fra å bli gravid. Kontrast dette til membranen, som har en bare 80 prosent effektivitet. I stoppe spredningen av humant papillomavirus, hvor 50 prosent av den menneskelige befolkning er antatt å ha, en 2007 studie viste bruk av et kondom var 70 prosent effektive. Se vår Resources for mer informasjon. I en 2000 studie utført av National Institutes of Health, kondomer var 85 prosent effektive i å stoppe spredningen av AIDS fra en person til en annen.

Advarsel

Kondomer er langt mer effektive når de brukes på den måten at de er ment å bli brukt. Bruk aldri kondom. Ikke åpne en kondom wrapper med tennene fordi du kunne rive kondomet. Sett på kondomet så snart du får ereksjon, fordi pre-ejakulere kan danne på tuppen av penis. Pass på at det er mye smøring for å holde kondomet fra å bryte. Hold på kondomet kanter som du trekker deg fra din partner for å holde kondomet sklir av.

Betraktninger

Kondomer bryter eller lekke, men dette skjer ikke ofte. Ifølge en 2000 National Institute of Health studie, ca 2 i 100 latex kondomer sprekker eller drypper. Et tilfeldig utvalg fra hvert parti av kondomer gå gjennom omfattende testing. De testede kondomer er ikke solgt. Testene de går gjennom inkluderer å måtte holde ti gram vann, være sikker på at de ikke lede strøm og kutting del av kondomet av for å teste hvor stretchy det er.

Typer

Kondomer er laget av flere forskjellige typer materialer, inkludert polyuretan og lambskin. Men de fleste studier og tester på kondom effektivitet har blitt gjort med latex kondomer. Det er fordi latex kondomer er de mest vanlige.

Misforståelse

Plassere to kondomer på, en over toppen av den andre, er ikke anbefalt. Dette gir deg ikke dobbel beskyttelse. Det betyr vanligvis at den andre kondom vil vinden opp med å trekke dem begge av under loven av sex.