Digidexo.com

Slik Care for en Nondisplaced Sternal Fracture

Slik Care for en Nondisplaced Sternal Fracture


Den harde ben i midten av brystet er sternum. Det sitter over hjertet og lungene, og bidrar til å beskytte organene fra skade. Ribbene er forbundet til brystbenet, noe som gir en stabil struktur for den øvre del av skjelettet. Sternal frakturer, mens ikke vanlig, oppstår vanligvis på grunn av en bil eller en sportsulykke. Dersom de delene av ben forblir på linje, er det som kalles en nondisplaced brudd.

Bruksanvisning

•  Ta anti-inflammatoriske medisiner. Dette vil bidra til å redusere hevelse i området.

Ta medisiner for smertene. Hvis over-the-counter medisiner ikke hjelper deg, spør legen din for en resept på en sterkere smertestillende medikamenter. Ta så lite smerte medisin som mulig og så kort tid som mulig. Smertestillende medikamenter bør bare brukes til å tillate deg å komme gjennom dine normale daglige aktiviteter.

Hvil i de første 24 til 48 timer, basert på legens råd. Legen din kan også foreslå å bruke is på området for å holde hevelsen nede.

Begrens dine bevegelser, spesielt fra side til side og kronglete bevegelser. Hvis det overhodet er mulig, når du reiser med bil, sitte i baksetet. I fronten vil du ha setebeltet over brystet, og det vil legge press på sternum i en bråstopp. Unngå kontaktsport til du mottar godkjenning fra legen din.

Hjelp dine bein helbrede og holde seg sterk ved å spise mat rik på kalsium. (Se Resource 1). Kalsium finnes i meieriprodukter, i grønnsaker som brokkoli og rosenkål, og fisk som laks og sardiner.

Tips og advarsler

  • Forvent bruddet å ta 4 til 6 uker å helbrede.
  • Sørg for å ha din skade undersøkt av en lege. Den bekymringen med en sternum skaden er mulig skade på hjertet eller lungene.