Digidexo.com

Slik praksis Good Sleep Hygiene

Gjør søvn til en prioritet er ikke lett, spesielt hvis du har vært å neglisjere det i lang tid. Denne artikkelen vil forsøke å hjelpe deg med å utvikle sunne vaner som ikke bare kan påvirke din fysiske velvære, men din emosjonelle helse, kosthold og fitness også.

Bruksanvisning

•  Når du er lei, trenger du ikke føler for å gjøre noe. Nå er tiden inne for å stoppe at usunn mønster. Gode ​​søvnvaner starte med menneskene rundt deg, så sett og holde en sengetid for alle at du kan leve med.

Hvis du har barn, kan det hende du har hørt, "sove når babyen sover." Dette er hva du vil gjøre. Sette barna til sengs og deretter 30 til 60 minutter etter, sette deg til sengs. Lag deres sengetid tidlig nok, selv om de kan klage, slik at du kan passe litt "meg" tid i.

Hvis du våkner i løpet av natten, øve dyp pusting av inhalering gjennom nesen og pust ut gjennom munnen i minst 10 langsomme teller. Legg hånden på magen din, slik at du kan føle deg selv puster skikkelig. Også praksis tømme tankene eller la det stå tomt. Hvis du ikke kan tømme tankene, holde en bekymring journal ved sengen. Skriv ned de elementene som plager deg og sette den til å hvile. Gjør dette enten før du pensjonere eller hvis du våkner opp midt på natten. Du kan også ta denne gangen å be og reflektere før du sovner.

Ditt daglige kosthold kan også ha en innvirkning på hva slags søvn du vil få om natten. Kutt ut koffein minst 6 til 10 timer før sengetid. Innse at hvis du går til sengs på 10:00, som betyr at du må stoppe koffein utpå formiddagen. Ikke spis for to timer før du går til sengs. Planlegger å spise i løpet av dagen, spesielt først i morgen, slik at du ikke er sulten senere. Definitivt unngå alkohol rett før sengetid. Selv om et glass vin kan gjøre deg søvnig i starten, kan det føre til at du våkner senere. Har du ikke et stort måltid eller mye fiber rett før sengetid, da dette kan føre til dårlig fordøyelse, som vil holde deg våken.

Øvelse eller bare rett og slett flytte i løpet av dagen. Dette vil bringe på det "gode sliten" følelse. Prøv ikke å trene like før sengetid med mindre det er strekk eller yoga.

Hvis du har problemer med å sovne, sørge for at rommet har en temperatur du liker, det er mørkt og myk musikk spilles. Hold ut alle distraksjoner, spesielt kjæledyr, som kan holde deg våken. Hvis du co-sove med familien, innser at dette kan kutte ned på kvaliteten på søvnen din. Se på separate senger og soverom som en mulighet.

Lek litt med timeplanen din litt til du finner en sengetid og våkne tid som passer deg og din familie. I helgene, kanskje du kan presse begge tilbake en time eller to.

Hold dagtid naps (for voksne) til 20 minutter. Selv om du kanskje ikke føler det, dette er bare nok til å oppdatere ditt sinn og kropp, og takle stress av dagen.

Oppretthold gode støttesystemer. Snakk med venner, familie, fagfolk, kolleger eller prester som trengs. Dette vil kutte ned på natt bekymringer og stress. En følelse av velvære gjør underverker for en god søvn.

Ikke jobbe minst to timer før sengetid, hvis mulig. Dette vil lette kroppen i søvn. Plan på lesing, dusjing, spille spill med familien, snakker eller ser på TV. Slå av TV-en i minst 30 minutter før sengetid.

Gi deg selv tillatelse til å hvile og ta vare på deg selv. Innse at hvis du ikke er godt, kan du ikke hjelpe noen andre. Å få søvn er viktig å holde seg frisk og styre livet ditt.

Har barn gjøre lekser så snart som mulig etter skolen slik at du ikke sliter med det helt fram til sengetid, da dette vil ta bort fra søvn og søvnkvalitet for alle.

Slå av datamaskinen om natten slik at du ikke blir fristet til å bruke den hvis du våkner.

Tips og advarsler

  • Få en madrass du virkelig føler deg komfortabel med. Det er verdt investeringen.
  • Ha en ren, stille, mørkt og noe privat sted å sove hver natt.
  • Konsultere legen din dersom dine søvnproblemer vare lenger enn en måned eller to.
  • Ikke stol på medisiner for å hjelpe deg å sove. Selv om disse kan hjelpe på kort sikt, vil de ikke lære sunne vaner, og kan miste effektivitet over tid.