Digidexo.com

Tegn og symptomer på høyt eller lavt blodsukker hos diabetikere

Tegn og symptomer på høyt eller lavt blodsukker hos diabetikere


I kjernen er diabetes i hovedsak en serie med relaterte tilstander hvor kroppen ikke er i stand til å regulere mengden av glukose i blodet. Denne situasjonen gjør det desto mer viktig for diabetikere å gjenkjenne faresignaler og symptomer på blodsukkeret som er for høyt eller for lavt. Dette er avgjørende for å håndtere sykdommen. Unnlatelse av å forstå hva disse symptomene mener kan føre til alvorlige, progressive langsiktige helsemessige komplikasjoner, koma, og med død.

Høyt blodsukker faresignalene

Observere en høyt blodsukkeret er i seg selv et symptom på tilstanden kjent som hyperglykemi. Uskarpt syn er ikke spesifikke for diabetes, men er ofte sett hos pasienter med høyt blodsukkernivå. Overdreven tørste er også vanlig, spørre diabetikere å drikke mer væske. Dette fører til overdreven vannlating, en annen måte at kroppen prøver å bryte ned høyt sukker nivåer, konstaterer nettstedet.

Høyt blodsukker Symptomer

Unnlate å ta hyperglykemi kan føre til pustevansker, svimmelhet når du står, økt søvnighet, og bevisstløshet. Resultatet er ketoacidose eller diabetisk koma, som et resultat av utilstrekkelig insulin i kroppen, reagerer kroppen ved å bryte ned fett for energi, fremstilling av ketoner er en skadelig biprodukt som er igjen i blodet til pasienten rehydreres, og en tilstrekkelig insulinnivå er gjenopprettet. Venstre i blodet, ketoner forårsake kvalme, hodepine, tretthet, eller oppkast.

Lavt blodsukker faresignalene

Prikking og nummenhet i lepper og fingertuppene advarer tegn på mild hypoglykemi, eller lavt blodsukker. Andre tegn er klam hud, ekstrem sult, følelser av nervøsitet og skjelving. Hvis blodsukkeret fortsetter å synke, kan diabetikere opplever plutselige humørsvingninger, mangel på energi, vanskeligheter med å gå, og dårlig koordinering.

Lavt blodsukker Symptomer

Ignorerer redusert blodsukkernivå kan også føre Comas, tap av bevissthet, anfall og kramper, som er assosiert med alvorlig hypoglykemi. Langvarig alvorlig hypoglykemi kan føre til irreversibel hjerneskade og hjerteproblemer, som kan være dødelig hos pasienter med historier av koronar hjertesykdom. Noen medisiner, særlig betablokkere, som ofte brukes for hjertesykdommer og høyt blodtrykk kan maskere lavt blodsukker symptomer.