Digidexo.com

Urter for kaldt symptomer

Urter for kaldt symptomer


Kaldt symptomer som sår hals, lunger og hoste er mulig å behandle hjemme med enkle urtepreparater. Mange ganger, kan forkjølelse bli jaget bort med noe mer enn varm te og en urte damp behandling. Men før du tar noen urter medisinsk, ta kontakt med en kvalifisert lege, slik at du kan være sikker på at de er trygge for deg. Dette er spesielt viktig hvis du tar reseptbelagte medisiner, eller er gravid eller ammende.

Å forsterke immunforsvaret

Prøv solhatt. Det er allment ansett som effektive i bekjempelsen av kaldt symptomer. Echinacea virker ved å øke antall hvite blodceller i kroppen med å bekjempe infeksjoner, og reduserer mengden av tid sykdommen er tilstede i kroppen. En studie publisert i Clinical Therapeutics i 2006 fant at Echinacea er effektiv i forebygging av symptomer på forkjølelse sammenlignet med placebo. Ta 10 til 20 dråper solhatt ekstrakt hver halve time når kalde symptomene har startet, eller 30 til 90 dråper 4-6 ganger per dag hvis kulden er allerede etablert.

Kjemper en sår hals

Gurgle med ingefær eller drikke en varm ingefær-te. Ingefær er en varmende urt og inneholder anti-inflammatorisk agenter som hjelper lindre og helbrede en tørr, sår hals. Skrell en to-tommers stykke ingefær og skjær den i små strimler. Ta med fire kopper vann til en rullende koke i en kjele, fjern fra varmen og tilsett ingefær. Dekk til og la blandingen bratt i 15 minutter. Sil væsken i en varmesikker beholder, tilsett honning og sitronsaft etter smak, og drikke for umiddelbar lindring eller la det avkjøles litt og bruke som gurglevann.

Combat Congestion

Unn brystet lunger med timian. Det er en naturlig slimløsende og decongestant, og kan brukes for effektivt å behandle bryst lunger forårsaket av forkjølelse. Ta med fire kopper vann til å koke i en kjele, ta den av varmen og tilsett to spiseskjeer fersk eller en spiseskje tørket timian. Inhalerer dampen dypt for umiddelbar lunger lettelse. For vanskelige tilfeller kan du bruke et håndkle til å lage et telt over hodet og pannen mens inhalasjon av damp. Ikke bruk dette midlet hvis du er gravid eller ammende.

Reduser Hoste

Fight hoste med hyllebær, som ofte brukes i naturlige og hjemmelagde hostemiksturer. Rosemary Gladstar, amerikansk herbalist og forfatter av Family Herbal, anbefaler å lage din egen hyllebær sirup for å bekjempe hoste i forbindelse med forkjølelse. Plasser en kopp friske eller ½ kopp tørkede hyllebær i en kasserolle og dekk med vann. Bring til en rullende koke, reduser varmen og la det småkoke i 45 minutter. Mos bærene med en potet masher, og deretter press gjennom en finmasket sil. Legg til en kopp honning eller mer etter smak, overføre sirup til en mørk flaske og oppbevar i kjøleskap i inntil tre måneder.

Combat Generelt kaldt symptomer

Kjempe kaldt og influensa symptomer med kattemynte, en urte universalmiddel som beroliger og fremmer hvile mens beroligende feber, lunger, hoste og sår hals. Ta en kopp kattemynte te før sengetid for å fremme helbredelse søvn. Ta en kopp vann til å koke, og fjern fra varmen. Legge til én til to ts av tørket kattemynte, cover og la blandingen til å steile i 10 til 15 minutter. Sil blandingen i en kaffekopp, blid med honning hvis ønskelig, og drikk umiddelbart.