Digidexo.com

Når to Go til legevakten for en migrene?

En felles studie av National Headache Foundation og Urgent Care Association of America indikerer at du er vanligvis bedre å gå til en Urgent Care Center eller kontakte din egen lege enn å gå til legevakten for en migrene, men det er noen faresignaler som gjør warrant akuttbehandling.

Migrene eller ikke?

En migrene hodepine består vanligvis av bankende eller pulserende smerter på den ene siden av hodet, ledsaget av lys og lyd følsomhet og kvalme, i henhold til National Headache Foundation. En av fem lider oppleve en aura før hodepine i seg selv, med symptomer som synsforstyrrelser, Odd lukter og prikking i ansiktet eller armer. Mer bekymringsfulle aura symptomer inkluderer kognitive svekkelser og talevansker.

Hvis du allerede har blitt diagnostisert med migrene, og du går til legevakten eller øyeblikkelig hjelp anlegget, vil du bli spurt om hva behandlingen plan er, og om du har fulgt den. Enten du gjorde, og det mislyktes, eller du ikke, svarer ærlig å motta effektiv behandling.

Alternativer

Ifølge National Headache Foundation, bør du gå direkte til nærmeste legevakten dersom:
? Du har en intens hodepine på den ene siden av hodet som kom på raskt og innebærer nevrologiske symptomer som nummenhet, svakhet eller øyesymptomer som hengende øyelokk.
? Du har intense hodesmerter som kom på etter en hodeskade eller traumer.
? Du opplever pustevansker.

Du bør besøke en Urgent Care anlegget hvis:
? Din foreskrevet behandlingsplan har ikke gitt lettelse.
? Hodepinen har pågått i 72 timer.
? Smerten er verre enn noen annen migrene du noensinne har hatt.
? Hodepinen er ledsaget av nye symptomer.

Du bør kontakte legen din dersom:
? Du ikke kan eller ikke ønsker å følge foreskrevet migrene behandling plan.
? Migrene blir verre eller lengre gradvis heller enn plutselig.
? Du har måttet gå til legevakten eller et presserende omsorg anlegget.

Kostnad

Det er også viktig å huske at kostnaden for en gitt behandling stiger når den gis i et raskere tempo enhet. Behandling i en akuttmottaket er svært dyrt, og mens du ikke kan nektes behandling, kan prislappen forårsake hodepine av sine egne. Et besøk til en øyeblikkelig hjelp anlegget er vanligvis dyrere enn en legetime (avhengig av helsevesenet dekning), men mye rimeligere enn et besøk til legevakten, og vil ofte resultere i raskere behandling. Ringe din lege for råd eller en kort-varsel avtale er ofte den mest kostnadseffektive valg, hvis den er tilgjengelig.