Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Wallenberg syndrom

Hvordan diagnostisere Wallenberg syndrom


Vanligvis skyldes komplikasjoner etter et slag, er Wallenberg syndrom preget av ekstreme vanskeligheter med å svelge eller snakke og balansere vanskeligheter. Wallenberg syndrom oppstår når en avbrutt blodstrømmen til hjernen fører til infarkter eller døde regioner av hjernevev, i de delene av hjernen som styrer oral motorisk kontroll. Les videre for å lære å diagnostisere Wallenberg syndrom.

Bruksanvisning

gjenkjenne symptomene på Wallenberg syndrom. I tillegg til å svelge og snakke problemer, pasienter opplever kvalme, oppkast, hikke og tap av smakssansen på den ene siden av tungen. Faktisk kan være til stede mange symptomer på bare den ene siden av ansiktet eller på kroppen, inkludert tap av smertefølelse, en manglende evne til å føle temperatur stimuli eller lammelse.

Vit at Wallenberg syndrom ofte følger et slag, men noen nevrologer anser det å være en form for slag selv. Pasienter som har hatt slag vil bli overvåket for tegn på Wallenberg syndrom.

forutse at din lege eller nevrolog vil prøve å diagnostisere Wallenberg syndrom gjennom bruk av en magnetisk resonans imaging (MRI) eller beregnet topografi (CT) scan. Dette gjør at din nevrolog for å lage et bilde av hjernen din som vil vise plasseringen av eventuelle infarkter som kan være til stede. Hvis en infarkt er til stede på den flik av hjernen identifisert med Wallen syndrom, en diagnose kan bli gjort.

Husk at Wallenberg syndrom kan også være forårsaket av en blokkering i arteriene i hjernen eller ryggraden. Legen din kan administrere en komplett blodprosent eller urinprøve for å avdekke ledetråder som fører til oppdagelsen av blokkerte arterier. En spesialisert CT scan, kalt en spiral CT scan, kan også avsløre blokkerte arterier, som kan en prosedyre som kalles angiografi.

Husk at legen din vil være i stand til å fastslå omfanget av skaden forårsaket av Wallenberg syndrom når han har nok informasjon til å diagnostisere sykdommen. På denne tiden, bør han være i stand til å gi deg en prognose.

Hint

  • Vær oppmerksom på at sykdommen er klassifisert som sjelden ved National Institutes of Health Office of sjeldne sykdommer. For en sykdom å kvalifisere som sjelden, må det påvirke mindre enn 200.000 amerikanere til enhver tid.
  • Symptomer trenger å bli behandlet av en nevrolog umiddelbart for å gi pasientene den beste prognosen for å gjøre en utvinning fra Wallenberg syndrom. I alvorlige tilfeller kan signifikante nevrologiske verdifall være til stede i mange år etterpå, eller permanent.