Digidexo.com

Kosthold for prostatakreft

Som de blir eldre, menn blir mer utsatt for å utvikle prostata problemer, og kan til slutt utvikle noen form for prostatakreft. En av de forløper problemer som kan utgjøre et problem for eldre menn blir forstørret prostata eller BPH, benign prostatahyperplasi. Selv om tilstanden i seg selv er uhelbredelig, kan symptomene på BPH lindres noe med en skikkelig løpet av behandlingen, inkludert tilslutning til en strukturert kosttilskudd plan for å dempe symptomene.

BPH Vanligvis

Prostatakjertelen stadig å vokser og utvikler seg. Hvis veksten skjer ved for rask hastighet, kan komplikasjoner utvikle, for eksempel nedsatt urinstrøm. Merk at mens en forstørret prostata er ikke et symptom på kreft, BPH kan øke nivåer av prostata-spesifikt antigen til to eller tre ganger "normale" mengder - og mens en forstørret prostata alene ikke øker risikoen for kreft, økte nivåer av prostata-spesifikt antigen gjør. Forskerne er ikke entydig sikkert hva som forårsaker BPH, men de teoretisere at det har noe å gjøre med naturlige svingninger i hormonnivået (fallende testosteron og økende østrogen) som er et resultat av aldring.

Implementering av en BPH Diet

Den første, og mest generelle, skritt som du kan ta for å gjennomføre en diett for å redusere BPH er å redusere forbruket av rødt kjøtt. Dietter lave i rødt kjøtt redusere risikoen for utvikling av BPH fullstendig, og kan også redusere alvorlighetsgraden av eksisterende tilfeller av BPH. Utover det, øke forbruket av sunn kjøtt som kylling, kalkun og sjømat. I forhold til karbohydrater, bør du bestrebe seg på å konsumere karbohydrater kun fra frukt, grønnsaker og begrensede mengder av hele korn - du bør ha en porsjon frukt og en av grønnsaker med hvert måltid. Mens du bør redusere forbruket av usunn fett som trans fett og kolesterol-økende mettet fett, bør du erstatte disse usunt fett med sunnere alternativer, som for eksempel en- og flerumettede fettsyrer. Fiskeolje (omega-3 fettsyrer) er spesielt verdt å vurdere for inkludering i din BPH kosthold for å redusere symptomer - konsumere alt fra 5 til 15 g per dag av en kvalitet fiskeolje supplement. Endelig er det noen matvarer som du bør bestrebe seg på å unngå, så dere ikke øke utviklingen av BPH. Styr klar av raffinert (hvitt) mel, bearbeidet mat, koffein og alkohol.

BPH Supplements

Ifølge John Hopkins Medicine, det er noen bevis som viser de gode egenskapene av vitamin D, lykopen og sink på tilfeller av BPH. I tillegg, noen har også anbefalt at tilskudd med så Palmetto kan bidra til å lindre symptomene på en forstørret prostata. Men før man tyr til kosttilskudd bør du være klar over at det første og beste forsvarslinje mot BPH er i kostholdet ditt - uten først å etablere et fundament av ernæring med tilslutning til et riktig kosthold, vil tilskudd gir ikke på langt nær optimale resultater.