Digidexo.com

Hvordan Test for Migrene

Migrene, en type hodepine, forårsaker moderat til alvorlig smerte, som regel på den ene siden av hodet. Kvalme, oppkast, følsomhet for lys og lyd, og en øm hodebunn kan også forekomme. Migrene er vanskelig å diagnostisere fordi de påvirker alle forskjellig, og gi symptomer som er felles for andre typer hodepine. Det finnes ingen spesifikk test for å bekrefte en migrene diagnose, men testing kan utelukke lidelser som kan forårsake migrenelignende symptomer. Uten riktig diagnose, kan effektiv behandling av migrene ikke begynne.

Hvordan Test for Migrene

•  Gå til legen din for en fullstendig evaluering. Legen vil spørre deg spørsmål om din hodepine, for eksempel hvor ofte de forekommer, hvilke symptomer du opplever og hvor i hodet smerten ligger.

Ha en prøve av blod trekkes for å se etter ulike vitamin og mineral mangler som kan forårsake eller bidra til hodepine. For eksempel kan en magnesiummangel føre migrenelignende symptomer hos noen mennesker. Dessuten kan en senkning test se etter betennelse som kan bidra til hodet smerte.

gjennomgå en computertomografi (CT) eller magnetisk resonans imaging (MRI) skanning av hjernen for å utelukke blødning og svulster. Dette er spesielt viktig hvis din hodepine er ny eller hvis du opplever en endring i, eller plutselig forverring av dine symptomer.

Enig til en spinalpunksjon for å utelukke hjernehinnebetennelse hvis dette er din første alvorlig hodepine. Migrene kan forårsake lysfølsomhet og andre symptomer som ligner de som skyldes meningitt. Uten behandling er bakteriell meningitt potensielt dødelig.

Har du en elektroencefalografi (EEG) gjøres for å se etter unormale hjernebølger som kan tyde på et anfall lidelse. Noen migrenepasienter opplever en "aura" før utbruddet av hodesmerter, og dette symptomet kan forveksles med symptomer på et anfall. En migrene aura kan inkludere ser bølgete linjer, flekker eller blinkende lys, opplever nummenhet eller prikking i hender eller ansikt og uvanlige følelsesmessige symptomer.

Hint

  • En vellykket forsøk med medisiner som brukes til å behandle migrene kan hjelpe bekrefte diagnosen.